Prvi korak naprijed
153

Promo / Otvoren drugi Prolab laboratorij u centru Sarajeva

Danas je u Sarajevu otvoren drugi Prolab, privatni medicinsko-biokemijski laboratorij, koji se pored provjerene lokacije u sarajevskom naselju Stup sada nalazi i na još jednoj adresi u centru grada, u ulici Reisa Džemaludina ef. Čauševića broj 2, tačnije kod Doma sindikata.

U kratko vrijeme Prolab je izrastao u lidera u području pružanja laboratorijskih usluga u BiH čiji uposlenici i suradnici su mladi, ali već iskusni stručnjaci obrazovani u Bosni i Hercegovini.

Ideja otvaranja još jedne laboratorije u centru grada zasniva se na potrebi tržišta, približavanju korisnicima, ali i pružanju pouzdane usluge po cijenama primjerenim finansijskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ne odstupajući od svjetskih standarda kvaliteta.

Povodom otvaranja još jedne Prolab labaratorije potpisan je ugovor o saradnji s jednom od najupješnijih sportašica BiH svih vremena i članicom Kuće slavnih FIBA-e Razijom Mujanović koja je danas predstavljena kao ambasadorica zdravlja Prolaba za 2018 godinu.

Razija Mujanović je odabrana kao simbol uspjeha, ustrajnosti i promotora sporta kao jednog od načina produženja životne dobi. Poznato je da je Prolab dugogodišnji sponzor košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Prolab je bosanskohercegovački brend koji će i dalje promovirati laboratorijsku dijagnostiku kao prvi korak ka prevenciji bolesti i početku uspješnog liječenja, te će nastaviti podržavati sve aktivnosti u tom pogledu. U tom smislu danas je promoviran slogan koji će pratiti rad laboratorija u budućnosti "Prvi korak naprijed".

Povodom otvaranja novog Prolab laboratorija najavljeno je da će građani već od iduće sedmice u okviru promotivne akcije do kraja ove godine moći obaviti osnovni set laboratorijskih analiza potpuno besplatno.

Više detalja o ovim i drugim akcijama možete saznati putem web stranice www.prolab.ba ili telefonskog broja 033 555 115.