{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Omega-3 masne kiseline: idealna zaštita tokom cijele godine

Sponzorirani članak
15.5.2018. u 10:52
21
Omega-3 masne kiseline: idealna zaštita tokom cijele godine
21
Omega-3 masne kiseline: idealna zaštita tokom cijele godine
Sve ćelije u tijelu trebaju omega-3 masne kiseline da bi organizam normalno funkcionisao, a uloga omega-3 masnih kiselina važna je za zdravlje čovjeka tijekom cijelog života.
Omega-3 masne kiseline su dugolančane višestrukonezasićene masne kiseline. Ljudski organizam nije u mogućnosti sam sintetizirati omega-3 masne kiseline stoga je nužan njihov unos hranom i suplementima.

Istraživanja su pokazala da se najveće koncentracije najbitnijih masnih kiselina DHA i EPA mogu pronaći u ribama koje žive u hladnim vodama.

Unos omega-3 masnih kiselina zaslužuju posebnu pažnju tokom cijele godine, jer:
- Osiguravaju idealnu razinu lipida u krvi nakon obroka
- Normaliziraju srčani ritam i preventivno djeluje protiv iznenadne smrti od srčanog udara
- Usporavaju nastanak plaka
- Pomažu protiv nastanka tumora i pomožu oboljelima u oporavku
- U tretmanu i prevenciji demencije Alzheimerove bolesti
- Sprječavaju gubitak koštane mase uslijed procesa starenja i povećavaju apsorpciju važnog kalcija
- Štite od štetnog djelovanja sunca
- Studije su pokazale da ljudi koji pokušavaju smršati uz pomoć vježbi i dijeta bolje kontrolišu šećer i holesterol ako su omega-3 masne kiseline dio njihove ishrane.

Kako odabrati pravi omega-3 proizvod?
Vaš proizvod treba da nudi preporuke dnevnog unosa omega-3 masnih kiselina. Unosom 1-2 grama omega-3 masnih kiselina svaki dan, održat ćete zdravo tijelo. Važno je odabrati proizvod sa visokim sadržajem EPA i DHA. Veoma je bitno da preparat bude u svom prirodnom obliku.

Sve ovo nudi jedinstven norveški kvalitet- Moller´s Omega-3, stručnjak za prirodne omega-3 masne kiseline još od 1854.godine.
Moller´s Omega-3 preparati u tečnom su obliku, 100% prirodni, ugodnog okusa i sigurni.

Prednost omega-3 iz prirodnog izvora i najčistijih mora jeste njegova stabilnost, sigurnost, bolja i brža apsorpcija kao i bolja iskorištenost EPA i DHA u odnosu na omega-3 masne kiseline iz drugih izvora.

Moller´s proizvodi izrađeni su od prirodnih i čistih omega-3 masnih kiselina. To znači da je sigurna njihova upotreba za trudnice, dojilje, stariju populaciju i djecu od 6. mjeseca. Sa originalnim Moller´s Omega-3 preparatima zaštitite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice, omogućite im pravilan rast i razvoj.
Moller´s Omega-3 nudi kvalitet od prve do posljednje kapi! Zaštita tokom cijele godine! Potražite zelenu bocu u apotekama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: