Od pretile djevojke do bodybuilderke: Imala je skoro 100 kilograma i bulimiju, sve je pobijedila fitnessom

Klix.ba
29.12.2015. u 21:00
24
34
Od pretile djevojke do bodybuilderke: Imala je skoro 100 kilograma i bulimiju, sve je pobijedila fitnessom
24
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Hannah Hindmarsh imala je skoro 100 kilograma kada je jela isključivo brzu hranu 2008. godine. Pored pretilosti, Hannah se borila sa bulimijom, izgubila je momka nakon dvije godine veze, a potom je odlučila promijeniti sve, najviše svoj izgled.
Prije šest godina, Hannah je jela samo hamburgere, pomfrit, jaja, pite, sendviče sa sosovima, hljeb i puter, a sve bi to "zasladila" čokoladama i cijelim pakovanjima keksa. Shvatila je kako izgleda tek kada je trebala krenuti na odmor sa svojim momkom u Španiju u januaru 2008. godine. Tada je otišla kod Wight Watchersa i izgubila je 22 kilograma.

Ali, kada se njena veza počela urušavati, Hannah se ponovo osjećala nesigurnom i počela je propuštati obroke. Jela je samo po nekoliko zalogaja salame ili piletine sa grahom ili rižom i suhim krekerima prelivenim sosom.

Poremećaj ishrane pogoršao joj se i počela je povraćati svaki put kada bi mislila da je pojela nešto loše. Patila je od bulimije.

"Plašila sam se sira, kobasica, bijelog hljeba i paste jer sam znala koliko sam u njim uživala ranije i da je to povratak mojim starim navikama. Ograničila sam unos kalorija a u vrhuncu bolesti počela sam koristiti laksative", kazala je.

Nakon određenog vremena prijavila se na specijalnu kliniku gdje je podvrgnuta terapiji. Izliječila se u februaru 2013. godine i u aprilu iste godine učlanila se u fiitness klub.

"Moj cilj je prestao biti da smršam već da dam svom tijelu ono što zaslužuje. Kako bodybuilderka amaterka vježbala sam svaki dan s ocem šest mjeseci s nadom da će mi pomoći da riješim svoj poremećaj ishrane i da ću ojačati fizički i psihički kao osoba. Postala sam gladna znanja o tome koliko može izdržati moje tijelo i doživjela sam potpunu transformaciju u zdravlju i izgledu zahvaljujući svome ocu. On je moj heroj", priznala je.

Sada ima 58 kilograma i nosi veličinu 8, po engleskim mjerama. Hannah ima 26 godina i sada jedino želi biti zdrava. Jede zdravo, vježba redovno i hrani svoj um znanjem. Svoju borbu dokumentovala je na Facebooku i Instagramu gdje ima 20.000 pratilaca. Sada radi za Youth Offendig Teym u Hamsphireu.


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: