Komentari (181)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakav promasaj covjeka 21. stoljeca, najnaprednije doba covjecanstva, sve moguce tehnologije su se osmislile a nisu sposobni zaustaviti pandemiju. Sto je jos gore nisu mogli sprijeciti da od epidemije ne nastane pandemija.
@gooUser1583590421 kazu da iza pandemija nastaje epandemija koja je 100put gora
imamo i mi svoje stručnjake... odu na Đumu i mole za lijek
Svi cemo mi umrijeti jednog dana, valja zaraditi lijek za onaj svijet jarane ;)
marlboro7mg...zaradićeš ga na džumi, pogotovo u izbornoj godini kada hodža vazi za koga trebaš glasati...
Ima refko i combe za testiranje..no sikiriki
svabo normalno ...nece valjda sebija ili sanko ...
bilo bi ljepse ovo za objaviti,,,Bolnica Masih Danešvari u iranskoj prijestolnici Teheranu počela je koristiti krvnu plazmu za liječenje zaraze virusom Covid-19, kod kritičnih slučajeva.
Njemacka...
AKO MU ŠVABO NE .EBE MATER NEĆE NIKO
Gefufna
U prevodu ,lijek - ne vakcina - stize za mjesec-dva-tri... Izdrzite!
Deutschland uber alles :D
Proteaza su uključene u razgradnju dugih proteinskih lanaca u kraće fragmente, razdvajanjem peptidnih veza u lancu aminokiselinskih ostataka.
Ne znam, ali ovi miševi najebaše gdje god
E pa ne može to tako !!! Prvo se mora zaraditi na TESTERIMA, MASKAMA, RUKAVICAMA.... !!! Pa onda na VAKCINI !!! To je poduzetnički BIZNIS !!!
@ponta60 vidi se da lupetas. Vijest nema apsolutno nikakve veze sa vakcinama. Sa lijekom da, ali vakcinama ne!
Mislim da ovaj novinarski izvor i nije bas meritoran. Dok ova,vijeat neizadje uDer Spiegel, Frankfurter Algemaine Zeitung ili Bild-u, ja ne vjerujem.
Kod virusa gripe imas H1N1, bila je H5N1, H3N2 itd. Ovo 'H' i 'N' su nazivi za proteine koji cine omotac virusa - Histaglutinin (putem kojeg virus gripe inficira celiju) i Neuraminidaza (igra ulogu pri razgradnji celije). Cinjenica da se proteinom 'H' virus 'lijepi' za povrsinu celije iskoristena je kao kljuc za vakcinu: antitijela se vezuju za histaglutinin i time virus onemoguvaju da prodre u celiju. Brojevi u nazivu govore o mutacijama/ promjenama vezanim za jedan ili drugi protein.
@BH_Faraon....Ispravka: 'H' je za hemaglutinin, ne histaglutinin. Pardon.
Heba nas Gavrilo Princip za čitav život
Hlorokin! 10 cts€/tableta.