{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nekoliko načina da izbjegnete proljetne alergije

S
1.4.2011. u 19:40
0
1
Nekoliko načina da izbjegnete proljetne alergije
0
Veliki broj ljudi pati od proljetnih alergija. Za neke su one nepodnošljive i ometaju ih u svakodnevnim poslovima, a vrlo često su i bolne. Alergije mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, zato nije naodmet znati slijediti upute o tome kako ih izbjeći, a koje donosi magazin Health.
- Važno je da svakog dana provjerite nivo polena u zraku, tako da možete djelovati preventivno. Ako smatrate da je visok, onda to vjerovatno nije najbolji dan da se krećete u blizini cvijeća i drveća. Pridržavajte se ovoga kad god je to moguće.

- Najviši nivo polena je u jutarnjim satima, i to od pet do 10, pa pokušajte ostati u zatvorenim prostorima u to doba dana.

- Držite prozore zatvorenim, na taj način ćete spriječiti ulazak polena u svoj dom ili radno mjesto. Nemojte vješati suhu odjeću vani i mijenjajte posteljinu što češće.

- Kada dođete kući, odmah se istuširajte i promijenite odjeću koju ste nosili tog dana. Polen s odjeće može spasti na namještaj i tepih, zato bi bilo najbolje da odjeću što prije stavite u mašinu za pranje veša.

- Konzumirajte prirodne proizvode koji poboljšavaju imunitet. Potražite neku kombinaciju bilja, enzima i hranjivih tvari koje su napravljene tako da se bore protiv akutnih alergija.

- Izbjegavajte mliječne proizvode, kao i šećer, bijelu rižu i pšenicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: