Kraj problemima
3

Nautubone – Nepobjedljiv saveznik u borbi protiv boli u kostima, zglobovima, vratu i kralježnici!

Osjetite oštar bol u kičmi i donjim leđima? Vaše kretanje je ograničeno? Niste odmorni kao prije? Patite od sportskih povreda? Reume? Vašim problemima došao je kraj!

Svakodnevno koristimo svoje tijelo – u šetnji, na poslu, u kući, na treningu, kao i u mnogim drugim aktivnostima. Naše tijelo je redovno izloženo naporu poput pokreta, rotiranja, spuštanja, podizanja stvari sa poda – većina stvari koje radimo potpuno nesvjesno, ne razmišljajući previše o njima i tjelesnom opterećenju.

Ipak, značaj zdravog tijela tek primjetimo kada nešto počne da nas muči. Naši pokreti postaju ograničeni, otežani ili potpuno onemogućeni. Tada, čak i sjedenje ili spavanje mogu predstavljati izazov za vas i vaše tijelo!

Problem počinje kada prestanemo davati dovoljno pažnje dijelovima tijela koji nas podržavaju u našim svakodnevnim aktivnostima, poput kičme, zglobova i vrata, te dopustimo da pretjerano ispaštaju - što potencijalno dovodi do povreda, istegnuća, upala, otoka i nagnječenja.

Najčešći bolovi sa kojima se susreću ljudi u svakodnevnici su bolovi u kičmi, zglobovima i vratu:

  • Bolovi u kičmi su izuzetno česti, obzirom da kičmu koristimo konstantno zbog svoje glavne uloge u kretanju, rotaciji, kao i poginjanju tijela. Svaka zategnutost te slabija mobilnost kičme i donjih leđa ukazuje na potencijalno ozbiljne probleme, uključujući nemogućnost održavanja normalne posture, otežano saginjanje pa čak i parcijalna ili cjelovita nepokretnost u ekstremnim slučajevima.

  • Bolovi u zglobovima su također vrlo česta pojava jer zglobovi omogućavaju većinu vaših pokreta – bol se javlja u predjelu ramena, koljena, laktova i kukova. Jedan od glavnih uzročnika su artritis, sport i rekreacija, starost, lupus te ostali uzročnici.

  • Bol u vratu je čest iz razloga jer svaka upala (inflamacija), kao i povreda, može izazvati neugodan bol u cervikalnom predjelu(vratu). Pored toga, kosti, ligamenti i mišići u vratu podržavaju vašu glavu – samim tim, loš položaj glave, npr.za vrijeme spavanja ili korištenje lošeg jastuka, može dovesti do ozbiljnih problema.

Pretežno, ukoliko se susrećete sa bolovima u kičmi, zglobovima i vratu, neke od stručnih preporuka su:

  • Povećana fizička aktivnost popraćena ispravnim pristupom tjelovježbi (treningu);
  • Temeljito istezanje prije same fizičke aktivnosti;
  • Održavanje zdrave i uravnotežene težine;
  • Održavanje Boljeg i kvalitetnijeg sna (adekvatna količina "REM“ faze sna).

Ipak, ponekad je olakšanje nešto što vam treba odmah, bez puno mukotrpnih procesa - sa proizvodom koji će umanjiti bol, smanjiti otok i upalu, te omogućiti vam lakšu borbu s povredom ili upalom bilo koje prirode. Ukoliko želite najefikasnije i najdjelotvornije rješenje koje trenutno broji stotine zadovoljnih kupaca samo u BiH po pitanju bolova u kostima, zglobovima i vratu, onda treba da se odlučite za NAUTUBONE – protuupalni, anti-inflamacijski gel koji sadrži prirodne aktivne komponente koje prodirući kroz vašu kožu, značajno umiruju upale, umanjuju bol te podstiču cirkulaciju u predjelu gdje je gel nanesen..

Također, Nautubone izuzetno pozitivno djeluje na vašu kožu zbog svog aromaterapijskog efekta te efekta hlađenja, koji dodatno ubrzava sami proces oporavka.

Nautubone gel se svrstava među najefektivnija rješenja na tržištu za:

  • Povrede i upale u predjelu kičme, donjih leđa i gluteusa;
  • Upale i istegnuća zglobova i vrata;
  • Upale i istegnuća mišića, kao i sportske povrede.

Nautubone sadrži pažljivo birane prirodne sastojke koji u kombinaciji postižu moćan efekat ublažavanja bola, smirivanja upala te podsticanja ubrzanog oporavka:

  • Ekstrakt običnog gaveza (Symphytum officinale) - korišten u tradicionalnoj medicini kao jedan od najefektivnijih prirodnih analgetika za bolove u kostima i mišićima;
  • Ulje roze i burbon pelargonije (Pelargonium roseum i Pelargonium graveolens) - osim kao aromaterapijsko ulje, ima antibakterijsku te anti-inflamatornu ulogu na tijelo:
  • Ulje muškantne kadulje (Salvia sclarea) – ima efekt reduciranja stresa te ublažavanja grčenja mišića;
  • Ulje rimske kamilice (Anthemis nobilis) – popularan tradicionalni lijek za tretiranje bola u mišićima i kostima.

Nautubone gel je izuzetno jednostavan za korištenje – potrebno je pratiti slijedeće korake:

  • Operite bolno područje toplom vodom i dobro posušite;
  • Nanesite Nautubone gel na bolno područje;
  • Utrljajte Nautubone gel nježno masirajući bolno područje;
  • Ponovite proces 3 do 4 puta dnevno za optimalan rezultat.

Ispravno i redovno korištenje Nautubone gela vam garantuje ublažavanje bola pri upalama, nagnječenjima, i opštim povredama kostiju, zglobova, vratnog i kičmenog predjela - i na taj način vraća pokretljivost i funkcionalnost vašem tijelu.

Nautubone gel za ublažavanje bola u kostima, zglobovima,vratu i kralježnici možete naručiti na zvaničnoj stranici proizvoda Nautubone.