{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naučnici izumili kućni test za plodnost muškaraca

28.4.2014. u 12:31
0
13
Naučnici izumili kućni test za plodnost muškaraca
0
Naučnici izumili kućni test za plodnost muškaraca
Pripadnici jačeg spola uskoro će moći testirati kvalitet sperme u privatnosti svoga doma zahvaljujući novom testu za plodnost koji su izumili američki naučnici. Test bi trebao biti dostupan sljedeće godine.
Test plodnosti više neće predstavljati komplikovan i neugodan tretman te posjete ljekarima. Muškarci će moći sami testirati svoju spremu.

Greg Sommer i Urlich Schaff koji su pokrenuli startup kompaniju kako bi napravili uređaj, kazali su da test daje rezultate za nekoliko minuta. Trenutno rade na mobilnoj aplikaciji koju će muškarci koristiti za analizu rezultata testa, te da nauče kako da razgovaraju s ljekarom.

Naučnici su došli na ovu ideju kada su radili u Sandica državnoj laboratoriji u Californiji gdje su napravili uređaj koji brzo otkriva toksine i druge biološke prijetnje brzim testom.

"Želimo pomoći ljudima. Današnje tržište je u potpunosti fokusirano na žene i praćenje nivoa hormona, temperature i sličnih stvari za utvrđivanje plodnosti. No, svaki peti muškarac ima manju količinu sperma što može narušiti koncepciju i poremetiti planove o roditeljstvu", rekao je Sommer.

Test su nazvali TrakFertility.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: