{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon majčinog poljupca, djevojčica Alice ponovo prodisala

21.7.2012. u 20:08
1.132
17
Nakon majčinog poljupca, djevojčica Alice ponovo prodisala
1.132
Doktori su 14-mjesečnoj djevojčici Alice Lawson davali minimalne šanse za preživljavanje. Ali, nakon poljupca njene majke Jennifer, Alice je ponovo prodisala.
Trenutak kada Jennifer ljubi svoju kćerku Alice
Trenutak kada Jennifer ljubi svoju kćerku Alice
Bio je to najteži trenutak za Jeniffer. Doktori su joj saopštitli da njena kćerka neće preživjeti meningitis od kojeg je oboljela nekoliko sedmica ranije. Bubrezi su joj otkazali nakon čega je doživjela i srčani udar. Sve ovo dovelo je do kome 14-mjesečne Alice. Preživljavala je u bolnici zahvaljujući aparatima za disanje.

Jeniffer je toga dana došla u bolnicu da se oprosti od svoje kćerke. Uzela ju je u naručje i poljubila u čelo nakon čega su doktori trebali isključiti mašine uz pomoć kojih je živjela. Njeni organi trebali su biti donirani kako bi se spasili životi ostale djece.

Međutim, nakon majčinog poljupca, Alice je prodisala svojim plućima. Doktori i njena porodica nisu mogli da vjeruju. Čudo se, jednostavno, desilo.

"Htjela sam joj reći koliko je volimo. Nadala sam se da će me čuti i razumjeti. Obraćala sam joj se kao da sjedi pored mene dok sam je držala u naručju. Onda sam osjetila otkucaje njenog srca, njenu toplinu... Govorila sam joj koliko sam ponosna na njenu višesedmičnu borbu, ali da je vrijeme da ide. Onda sam legla pored nje", sjeća se Jennifer tog dana.

Doktori su već bili došli po organe male Alice. Aparati uz pomoć kojih je disala su isključeni. U bolničkoj sobi ostali su samo Jennifer, njen otac, partner Phil i kćerka Alice.

"Poljubila sam je misleći kao je to posljednji put. Onda se desilo čudo. Alice nije umrla. Odlučila je živjeti i disati svojim plućima", sjeća se danas presretna majka Jennifer.

Jeniffer sa kćerkama Alice i Taylor
Jeniffer sa kćerkama Alice i Taylor

Nakon toga, doktori koji su došli po organe djevojčice, odlučili su otići. Nekoliko sedmica kasnije, Alice je napustila bolnicu i krenula u školu za djecu sa posebnim potrebama.

U narednih nekoliko mjeseci bit će podvrgnuta operaciji lijeve noge. Alice se hrani kroz cjevčicu u njenom stomaku jer se još uvijek nije dovoljno oporavila da sama može gutati hranu. U međuvremenu, bubrežne funkcije vratile su se u normalu.

"Kad uđem u njenu sobu i gledam je u noći, shvatim koliko smo sretni Phil i ja. Ona je naše malo čudo", kaže Jennifer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: