Zdravlje
86

Ljekari iz zagrebačke bolnice Akromion gosti Poliklinike Sunce-Agram

Tim ljekara iz zagrebačke Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion će biti gosti Poliklinike Sunce-Agram u Sarajevu gdje će vršiti preglede pacijenata.

Ova posjeta je organizirana u cilju pružanja što bolje i kvalitetnije usluge svim pacijentima Poliklinike Sunce-Agram.

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion otvorena je 2008. godine te je u kratkom periodu od sedam godina postala jedna od vodećih ortopedskih ustanova ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji.

Godišnje se obavi oko 1.200 operacija. Od tog broja na ugradnju umjetnih zglobova otpada oko 350 operacija. Broj zaposlenih se od 2008. godine s 25 povećao na 53 osobe. Poliklinika u Zagrebu je otvorena 2013. godine gdje je proširena djelatnost uz ortopediju i fizikalnu rehabilitaciju.

U petak (13. februara) u prostorijama Poliklinike Sunce-Agram će biti upriličena press konferencija u 11 sati, a mediji će imati priliku upoznati se sa ljekarima iz Hrvatske i razgovarati o temama iz oblasti ortopedije i traumatologije.

Poseban gost će biti profesor Nikola Čičak, međunarodno poznat ortoped koji se bavi hirurgijom ramena te ugradnjom umjetnog kuka kao i užim područjem djelovanja.

U hiruškom dijelu izvodi sve vrste artroskopskih operacija ramena, posebno se ističe artroskopska rekonstrukcija rotatorne manšete i stabilizacije ramena. Ugrađuje sve vrste proteza ramena od primarnih do revizijskih zahvata koje uključuje i rekonstrukciju ramena te transpozicije mišića.

Ugrađuje sve vrste proteza kuka od primarnih do revizijskih proteza s posebnim naglaskom na rekonstrukciju acetabuluma s trabekularnim metalom i umecima od tantalija.

U širem području djelovanja bavi se dijagnostikom i liječenjem bolesti i ozljeda sistema za kretanje te rekonstrukcijom loše saniranih ozljeda i prijeloma.