Nevjerovatni rezultati
0

Kupusnom dijetom smršavite 4,5 kg sedmično

Klix.ba
Dijeta koja podrazumijeva konzumiranje supe od kupusa je kratkotrajna dijeta koja ipak nije za svakoga. Konzumiranje uglavnom supe od kupusa tokom sedam dana može dati nevjerovatne rezultate, ali se osoba može osjećati slabo, tromo i nezadovoljno.

Ukoliko želite izgubiti nekoliko kilograma ili brzo dotjerati svoju liniju, rješenje bi mogla biti supa od kupusa. Ovom dijetom ćete gubiti 4,5 kg sedmično. Međutim, uspjeh je individualan.

Neke će odbiti dosadan i neprivlačan izbor hrane, dok drugima brzi rezultati mogu biti motivacija. Važno je napomenuti da ovakve dijete nose rizik po zdravlje te da se ne trebaju pratiti bez ljekarskog savjeta.

Kada je riječ o supi od kupusa, kalorije i ugljikohidrate ne treba brojati, niti je potreban neki režim vježbanja, kao ni promjena načina života. Umjesto toga, dijeta je bazirana na sedmodnevnom meniju fokusiranim na supu od kupusa.

Meni uključuje i druga jela, poput niskokaloričnog voća i povrća. Preporučuje se da se ova jela jedu kod kuće, jer nijedan restoran ne nudi ovu supu i slična jela. Dijete se treba pridržavati sedam dana, jer ne nudi dovoljno hranljivih materija za tjelesne funkcije na duže vrijeme. Ukoliko želite dodatno smršaviti, preporučuje se da sačekate nekoliko sedmica i potom pokušate ponovo.

Iako se ova dijeta smatra brzim načinom mršavljenja, neki kažu da zbog toga što ne mijenjaju ishranu i način života, osobe koje koriste ovu dijetu ne mogu dugoročno zadržati postignutu težinu.

Recept za supu od kupusa:

  1. dan: neograničena količina supe od kupusa, razno voće, osim banana, crna kafa, čaj bez šećera, voda ili sok od brusnice

  2. dan: supa od kupusa, povrće uključujući i pečeni krompir sa puterom za večeru

  3. dan: supa od kupusa i mješavina odobrenog voća i povrća

  4. dan supa od kupusa, šest do osam banana i dvije čaše obranog mlijeka

  5. dan: supa od kupusa, 400 do 600 grama govedine, piletine ili ribe, uz šest krompira i šest do osam čaša vode

  1. dan: supa od kupusa, govedina i niskokalorično povrće

  2. dan: supa od kupusa, smeđa riža, cijeđeni voćni sok i povrće

Kako bi se postigli najbolji rezultati, potrebno je strogo pridržavanje menija. Za održavanje nove težine su potrebne dugotrajne promjene načina života i ishrane.