Zdravlje
0

Koliko su važne brojke na vagi? Blogerka pokazuje kako vježbom možemo dobiti na težini

Klix.ba
Instagram
Instagram
Blogerka Kelsey Wells nedavno je objavila fotografije koje pokazuju da broj na vagi ne mora da znači ništa kada se radi o izgledu i fitnessu osobe.

Wells, koja piše za fitness blog My Sweat Life, posljednju godinu i po provela je radeći vježbe po programu Kayle Itsines. Zdravo se hranila i redovno vježbala, što se i vidi u njezinom izgledu, ali ne i na njezinoj vagi.

Stoga je Wells odlučila da postom na društvenoj mreži Instagram pokaže da težina i fizička spremnost nisu isto. Postavila je tri fotografije na kojima se vidi sa različitim težinama i zamolila svoje pratioce na ovoj mreži da zaborave na broj na vagi.

"Molim vas prestanite dopuštati broju na vagi da ima utjecaj na vaše samopouzdanje kao što sam ja radila", napisala je blogerka.

Blogerka je postavila fotografije sa početka programa, gdje ima 66 kilograma, u toku programa, gdje ima 55 i nedavnu fotografiju gdje ima 63 kilograma. Iako postoji razlika od osam kilograma u posljednje dvije fotografije, blogerka izgleda jednako mršavo, ali je na posljednjoj dosta mišićavija.

Blogerka navodi da joj je cilj bio da dođe na 55 kilograma, ali da je nastavkom programa zapravo dobila na težini. Međutim, u procesu je shvatila da brojke nisu bitne kada se radi o fizičkoj spremnosti i fitnessu te da je sada zdravija i više u formi nego ranije.