|

Kako se riješiti tamnih vrećica ispod očiju

Kako se riješiti tamnih vrećica ispod očiju
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2011. u 20:58
13
komentara
0

dijeljenja
Kako se riješiti tamnih vrećica ispod očiju
Grupa naučnika koji se bave izučavanjem kože lica tvrde da zimski period dodaje ženama i do pet godina starosti zbog tamnih vrećica ispod očiju i smanjenja količine hormona sreće. Istraživanje su obavili naučnici iz Andonia Organicsa, a obuhvatalo je 5.000 žena koje su posmatrane kroz četiri godišnja doba.
Rezultati su pokazali da su vrećice ispod očiju kod dama uvećane, više otečene i znatno tamnije u vrijeme zimskog perioda. Manje sunčeve svjetlosti pa i vitamina D doprinose ovakvim promjenama. Serotonin, poznatiji kao hormon sreće, je u znatnom opadanju kada je hladnije vrijeme.

"Sve je više istraživanja koja pokazuju da je nedostatak vitamina D, K i E najveći razlog tamnih vrećica ispod očiju i da žene izgledaju starije tokom zimskog perioda", rekao je dermatolog Mark Binette, prenosi Daily Mail.

Nekoliko načina kako da se riješite tamnih vrećica i nadutosti ispod očiju:

1. Dnevni san je potreba ljudi koji rade puno i koji se nisu naspavali prethodnu noć. Ukoliko odrijemate čak i samo 15 minuta to će vam pomoći da se riješite tamnih vrećica.

2. Oteknutost predjela ispod očiju posljedica je nespavanja. Nikada nije prijatno pogledati se u ogledalo i zapaziti da nam je predio oko očiju uvećan. Uzmite tufer ili mali peškir, natopite ga hladnom vodom i pritisnite na oči, ovo bi trebalo smanjiti otečenost.

3. Kreme koje su bogate vitaminom E pomažu smanjenju tamnih vrećica.

4. Možda će vam zvučati neobično, ali komad krompira može poslužiti kao sjajno sredstvo protiv tamnih vrećica.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...