Zdravlje
1

Kad si fit, možeš sve: Poznati sportisti i fitnes treneri otkrivaju šta nakon treninga

Lejla šebić
"Kad si fit, možeš sve!" slogan je već vrlo popularnog i traženog Dukat Fit proteinskog mliječnog napitka kompanije Lactalis BH, proizvoda koji se na tržištu Bosne i Hercegovine pojavio krajem jula ove godine.

U rekordnom vremenu postao je omiljeni proizvod brojnih bh. profesionalnih sportista i rekreativaca, koji ga konzumiraju nakon treninga i vježbi te nerjetko i više puta dnevno.

"Dukat Fit je idealan proteinski napitak koji koristim nakon treninga za očuvanje mišićne mase. Ujutro ga uzmem sa muslijem za doručak. Veoma kvalitetan proizvod sa jedinstvenim okusom", ističe poznata instruktorica fitnesa i aerobika iz Sarajeva, Lejla Šebić.

Banjalučanin, koji je pobjedama u brojnim takmičenjima dokazao superiornost i zadivljujuću vještinu u vožnji dajaka, Andrej Zamolo kaže: "Biram Dukat Fit jer je izvrsno izbalansiran proteinski obrok. S obzirom da se od mene očekuje da sam uvijek u formi, Dukat Fit napitak sa izuzetno visokim sadržajem proteina, a niskim sadržajem masti, predstavlja moj pravi izbor. Brz i lagan obrok u svakoj prilici".

Mlada Banjalučanka, koja redovno praktikuje fitnes i zdrav život, Tamara Bilbija preferira okus vanilije koji konzumira kao dodatak prehrani više puta dnevno. "Meni itekako prija poslije treninga, ali nerjetko ga koristim i kada "mućkam" sebi neki miks sa voćem i žitaricama ujutro za doručak, ili za užinu tokom dana. Topla preporuka svima", poručuje Tamara.

I poznati osobni trener iz Mostara, instruktor fitnesa i aerobika, Slaven Vico rado konzumira Dukat Fit. "Dukat me je oduševio novom linijom Dukat Fit proizvoda! Pijem svoj omiljeni okus od čokolade koji je, sa jako malim udjelom masti i ugljikohidrata, a sa 30 g proteina, idealan kao lagani međuobrok, dok za doručak, kada želim "jaču ishranu" konzuimram ga u kombinaciji sa zobenim pahuljicama, što mi osigurava idealnu kombinaciju mliječnih proteina i ugljikohidrata", kaže Vico.

U brojnim trgovinama i specijaliziranim radnjama Dukat Fit moguće je nabaviti u praktičnom pakovanju od 0.5 l, u dva neodoljiva okusa, vanilija i čokolada. S visokim sadržajem proteina, sa čak 30 grama po dozi, koji doprinose održavanju i izgradnji mišića i niskim nivoom mliječne masnoće te odličnim okusom, Dukat Fit odgovara na potrebe fizički aktivnih pojedinaca.