Savjet ženama
0

Kad jednom izgubite višak kilograma - ne hvalite se

Sarajevo-x.com
Žene koje su izgubile na težini ne bi se trebale hvaliti svojim "novim oblikom". Istraživanja pokazuju da bez obzira na to posebno druge žene misle da su masnoće ostale uz njih.

Britanska studija je pokazala da žene i nemaju visoko mišljenje o drugim ženama koje su se izborile s viškom kilograma. Muškarci će, međutim, biti više zainteresirani za njih, budući da misle kako će lakše izaći na spoj sa ženom koja se donedavno borila s kilogramima.

Više od 200 ispitanika u Liverpoolu odgovorilo je na pitanje šta misle o ženi koja je izgubila dosta kilograma i sad ima zgodnu liniju. Žene su joj prigovarale na samodisciplini, ali i ličnoj higijeni. Istraživači to pojašnjavaju riječima da je takva žena konkurencija drugima, te one traže greške koje je imala u prošlosti.

Stoga su istraživači iz praktičnih razloga savjetovali ženama koje su izgubile višak kilograma da dvaput razmisle prije nego se time pohvale, posebno na intervjuu za posao u kojem im je sagovornik žena, prenio je Daily Mail. Muškarci, međutim smatraju kako su im takve žene pristupačnije, budući da ih je "pretila prošlost" učinila ranjivim.