{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jogurt, bademi i zeleni čaj u borbi protiv debljine

F
31.5.2014. u 15:26
33
37
Jogurt, bademi i zeleni čaj u borbi protiv debljine
33
Jogurt, bademi i zeleni čaj u borbi protiv debljine
Jogurt, bilo da se radi o punomasnom ili o "light" verziji te bademi u razumnim količinama kao i obroci bez stresa sprečavaju prekomjernu težinu, pokazuju studije predstavljene na Evropskom kongresu o borbi protiv pretilosti koji se održava u Sofiji.
Osobe koje jedu jogurt dva puta dnevno manje su izložene riziku od debljine, kažu naučnici u španskoj studiji. Te rezultate potvrđuje i bugarska studija.

Španski naučnici sa univerziteta u Navarri preporučuju kombinaciju mediteranskog načina prehrane s konzumacijom jogurta. Također se preporučuju bademi u količini od 43 grama dnevno umjesto drugih grickalica i slatkiša za međuobroke.

Dobar učinak konzumacije zelenog čaja potvrdila je holandska studija, a ponovno je blagotvornom proglašena i umjerena konzumacija vina uz obrok.

Naučnici preporučuju roditeljima da se ne svađaju pred djecom, pogotovo ne za vrijeme obroka. Stres koji djeca doživljavaju u takvim situacijama dovodi do prekomjerne težine i pretilosti. Osim toga, djeca koja u miru zajedno s roditeljima doručkuju i večeraju manje su izložena prekomjernoj težini od one koja jednu sama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: