Rak dojke
28

Hrabra mama pokazala kako izgledaju ožiljci mastektomije

Klix.ba
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Nakon što joj je prije pet godina prvi put dijagnosticiran rak Gemma Cockrell uradila je mastektomiju, međutim, odbila je raditi rekonstrukciju dojke. Gemma ju je odlučila ne raditi kako bi pokazala ostalim ženama da uvijek mogu biti voljene, bez obzira na njihov izgled.

Majka troje djece odlučila je uraditi photoshooting sa suprugom Jamesom kako bi proslavila ožiljke i ravne grudi.

"Nakon što sam odlučila imati mastektomiju rekla sam sebi da neću raditi rekonstrukciju dojke. Iako me je bolnica ohrabrivala da uradim rekonstrukciju dojke to nisam htjela i odluka koju sam donijela je samo moja", kaže Gemma.

Foto: Sun
Foto: Sun

Gemma je kazala i kako se osjeća normalno sa svojim ožiljcima i bez grudi.

"Rijetko razmišljam od tome, osim ako se nalazim u situaciji kada se trebam presvući pred drugim ljudima, naprimjer u teretani. Mislim da dobro izgledam, a najbitnije mi je da je moj suprug sretan i što mu ne smeta kako izgledam", rekla je Gemma.

Foto: Sun
Foto: Sun

Gemmi je rak prvi put dijagnosticiran u aprilu 2013. godine, a oslobodila ga se tek nakon druge mastektomije, bolest je ostavila iza sebe i nastavila normalan život.

Nada se da će ovim fotografijama ohrabriti druge žene koje prolaze kroz istu situaciju te im pokazati pravu stranu pobijeđenog raka, nakon što se suoče s dijagramima u informativnim lecima.