Zdravlje
77

Hrabra djevojčica oboljela od raka snimila video podrške drugoj bolesnoj djeci

Klix.ba
Petogodišnja djevojčica koja boluje od raka napravila je video podrške kojim želi poručiti i drugoj djeci da budu hrabra na svom putu do izliječenja.

"Ako imate rak, ne brinite se. Ja sam hrabra, a i vi možete biti hrabri", poručila je petogodišnja Hannah Higgins u svom dvominutnom videu kojim nastoji ohrabriti i drugu bolesnu djecu koja prolaze kroz tretman liječenja od raka.

Ovoj hrabroj djevojčici je u februaru dijagnosticiran rak bubrega, a posljednjih je šest mjeseci provela na hemoterapiji i radijaciji u dječijoj bolnici Rady u San Diegu. Također, imala je i operaciju kojom su joj liječnici morali ukloniti dio desnog bubrega koji je bio zahvaćen tumorom.

"Uvijek je bila jako realistična u vezi svega. Razumije šta se događa i zna kako treba postupiti", napisao je njen otac, Joshua Higgins.

Hannah je sama željela snimiti ovaj video.

"Prišla mi je jednog dana i rekla kako želi napraviti reklamu kojom će drugoj djeci objasniti šta da očekuju ukoliko boluju od raka i pokazati im kako i onu mogu biti jaki i hrabri", pojašnjava njen otac.

Hannah bi sa liječenjem trebala završiti ove jeseni.

"Tako smo ponosni na nju i jedva čekamo da vidimo ovog malog borca kako ponovo zdrava korača svojim putem", napisali su njeni roditelji.