{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrabra djevojčica oboljela od raka snimila video podrške drugoj bolesnoj djeci

1.10.2014. u 11:32
77
9
Hrabra djevojčica oboljela od raka snimila video podrške drugoj bolesnoj djeci
77
Hrabra djevojčica oboljela od raka snimila video podrške drugoj bolesnoj djeci
Petogodišnja djevojčica koja boluje od raka napravila je video podrške kojim želi poručiti i drugoj djeci da budu hrabra na svom putu do izliječenja.
"Ako imate rak, ne brinite se. Ja sam hrabra, a i vi možete biti hrabri", poručila je petogodišnja Hannah Higgins u svom dvominutnom videu kojim nastoji ohrabriti i drugu bolesnu djecu koja prolaze kroz tretman liječenja od raka.

Ovoj hrabroj djevojčici je u februaru dijagnosticiran rak bubrega, a posljednjih je šest mjeseci provela na hemoterapiji i radijaciji u dječijoj bolnici Rady u San Diegu. Također, imala je i operaciju kojom su joj liječnici morali ukloniti dio desnog bubrega koji je bio zahvaćen tumorom.

"Uvijek je bila jako realistična u vezi svega. Razumije šta se događa i zna kako treba postupiti", napisao je njen otac, Joshua Higgins.

Hannah je sama željela snimiti ovaj video.

"Prišla mi je jednog dana i rekla kako želi napraviti reklamu kojom će drugoj djeci objasniti šta da očekuju ukoliko boluju od raka i pokazati im kako i onu mogu biti jaki i hrabri", pojašnjava njen otac.

Hannah bi sa liječenjem trebala završiti ove jeseni.

"Tako smo ponosni na nju i jedva čekamo da vidimo ovog malog borca kako ponovo zdrava korača svojim putem", napisali su njeni roditelji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: