Zdravlje
8

Emuaid za kožna oboljenja - visoka efikasnost bez štetnosti

Emuaid je efikasna prirodna krema od nojevog ulja i eteričnog ulja čajevca.

Cilj najnovijih sredstava za tretman kožnih oboljenja je velika efikasnost bez štetnosti za organizam. Jedan od najprodavanijih proizvoda ove vrste za kožna oboljenja, kao što su psorijaza, dermatitis, akne, ekcem... dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Krema Emuaid je naučno bazirana 100 posto prirodna krema koja vrlo efikasno tretira simptome težih kožnih oboljenja.

Crvenilo, bolovi, svrbež i perutanje kože smanjuju se za oko 70 posto nakon tretmana ovom kremom. Glavna prednost je da ona ne izaziva nikakve negativne reakcije kože. Na tržištu se može naći mnogo preparata koji sadrže kortikosteroide ili umjetne hemijske komponente čija se dugotrajna upotreba ne preporučuje, posebno djeci. Upravo ovi trendovi u korištenju preparata koji ne izazivaju nikakve negativne reakcije počinju dobivati vodeću ulogu u farmaceutskoj industriji. Efikasni preparati bez štetnosti za organizam su budućnost liječenja.

Broj oboljelih od kožnih bolesti povećava se iz godine u godinu. Posebno su u porastu kožna oboljenja kod djece. Dermatitis, ekcemi i psorijaza su najkompleksnija oboljenja koja predstavljaju reakciju imunološkog sistema na neke provocirajuće faktore, kao što su infekcije, stres, prehrana... Uzroci ovih kožnih oboljenja samo su djelomično poznati. Prema najnovijim statistikama povećava se i broj djece koja su alergična na neke od tvari, npr. blizu 9 posto djece je alergično na hranu, 15-25 posto ima alergijski rinitis i curenje iz nosa, dok 12-17 posto djece ima alergiju kože.

Krema Emuaid djeluje vrlo efikasno, ona nadopunjava vlastiti regenerativni sistem kože. Nojevo ulje jedan je od glavnih sastojaka ove kreme, ono sadrži vitamine i masne kiseline potrebne za pravilno funkcioniranje kože. Krema sadrži i eterično ulje čajevca, koje djeluje protuupalno i antibakterijski, sprečavajući i sanirajući infekcije kože. Ceramid 3 je sastojak kreme koji je utvrđen kao nedostatak kod oboljelih od psorijaze, ekcema i dermatitisa. Phitosphingosine se koristi kod osoba koje imaju akne.

Emuaid se koristi za:

  • Kožna oboljenja (dermatitis, ekcemi, akne, psorijaza)
  • Virusne bradavice i Herpes zoster
  • Hemoroide
  • Atletsko stopalo i gljivično oboljenje nokta
  • Hidradenitis Suppurativa
  • Upalu korijena dlake (follicullitis)

Pored tretmana Emuaid kremom, paralelno se, kod najtežih kožnih oboljenja, preporučuje čišćenje jetre, koja je najčešće žarište kod ovih oboljenja. SIPF terapija je uspješna biljna metoda za čišćenje jetre i kože iznutra. SIPF artičoka koristi se za čišćenje jetre, a SIPF čičak za čišćenje kože.

Efikasni prirodni preparati bez negativnih reakcija su budućnost suvremene medicine i farmacije. Tretman takvim preparatima je nešto duži, ali sigurno ne ostavlja posljedice.

Emuaid krema i SIPF preparati se mogu kupiti u boljim apotekama u BiH.

Besplatan telefon za informacije je 0 800 820 21, a sve informacije možete saznati i na internet stranici www.flove.eu.