{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Duhovni učitelj iz Indije održao predavanje u Sarajevu

F
11.9.2009. u 20:40
0
3
Duhovni učitelj iz Indije održao predavanje u Sarajevu
0
Duhovni učitelj iz Indije održao predavanje u Sarajevu
Foto: Ilustracija
Sri Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheswarananda - Swamiji, duhovni učitelj iz države Radžastan (Indija), došao je danas u Sarajevo, gdje je nakon pres-konferencije upriličene u Bijelom salonu Narodnog pozorišta održao u pozorišnoj dvorani i predavanje o temi "Joga i zdravlje".
Swamiji je pobornik svjetskog mira, a širom svijeta priznat je i po svom učenju "Unutrašnji mir za svjetski mir" putem sistema ''Joga u svakodnevnom životu'' koji je utemeljio na sprezi drevne znanosti joge i moderne medicine.

Swamiji će se tokom svog boravka u Sarajevu susresti i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, pa je jedno od novinarskih pitanja bilo i da li će predstavnike bh. vlasti uputiti u učenje "joge u svakodnevnom životu".
On je rekao da je "joga u svakodnevnom životu" i znanstveno pitanje, te da bi političari trebali o tome što više znati, jer bi to bilo korisno za socijalni i duhovni razvoj.
Istakao je da je Joga u svakodnevnom životu dobra u borbi protiv droga, za duhovnost, čuvanje okoliša te etičke principe.

Swamiji je govorio i o ulozi joge u alternativnim metodama liječenja, istakavši da i u Indiji i u SAD-u postoje bolnice koje praktikuju jogu u terapijama.

Kako ističe, glavna svrha joge i jeste razvoj zdravlja, te gdje se joga svakodnevno prakticira tu je i zdravlje.

On se izjasnio i protiv komercijalizacije i pogrešnih učenja joge.

Swamiji je kao priznanje za četiri desetljeća neumornog rada za mir širom svijeta nagrađen i počasnom titulom "Ambasador mira".

Swamijijeve knjige prevedene su i izdane na mnogim jezicima - engleskom, hindu, slovenskom, njemačkom, češkom, slovačkom, hrvatskom, mađarskom, srpskom, španskom, francuskom i ruskom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: