Droga i alkohol utječu na sposobnosti muškarca u krevetu

Klix.ba
18.1.2013. u 21:17
0
24
Droga i alkohol utječu na sposobnosti muškarca u krevetu
0
Droga i alkohol utječu na sposobnosti muškarca u krevetu
Muškarci koji uzimaju drogu imat će velikih problema u spavaćoj sobi čak i godinama nakon što je prestanu uzimati. Novo istraživanje opovrgava prethodne tvrdnje da se tijelo može oporaviti nakon nekoliko sedmica.
Tokom studije koju je objavio prestižni žurnal Sexual Medicine testirano je 906 muškaraca od kojih je 550 bilo ovisno o drogama (kokain, heroin, marihuana, speed...) ili alkoholu, ali ne za vrijeme istraživanja. Ostalih 365 muškaraca nije koristilo drogu ni alkohol u pretjeranim količinama.

Istraživači sa Univerziteta Granda i Univerziteta Columbija istražili su sljedeće parametre: seksualnu želju, seksualno zadovoljstvo, seksualno uzbuđenje i orgazam. Otkrili su kako su bivši ovisnici o drogama imali umjereno do znatno umanjene sposobnosti u seksualnom činu poredeći ih sa onim muškarcima koji nisu koristili droge.

Za alkohol je dokazano da je jedan od najgorih uzročnika erektilne disfunkcije, dok su muškarci koji su uzimali heroin, kokain, alkohol i speed imali problema s postizanjem orgazma.

Ovisnici o speedu imali su poboljšano seksualno zadovoljstvo, ali i nedostatak seksualne želje.

Utvrđeno je da kokain uzrokuje odgođenu ejakulaciju ili njen izostanak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: