{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Domu zdravlja Kneževo uručena vrijedna medicinska oprema

Klix.ba
8.11.2018. u 08:38
1
Domu zdravlja Kneževo uručena vrijedna medicinska oprema
1
U okviru projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH, direktorica banjalučkog Hemofarma Biljana Marković uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu donaciju Fondacije Hemofarm.
Riječ je o dva savremena EKG aparata, stomatološkoj opremi, te dodatnim medicinskim instrumentima i materijalima neophodnih u svakodnevnoj praksi.

"Na male domove zdravlja, čini mi se, ne obraća se mnogo pažnje i zato ova donacija i ovaj projekt ima veći značaj, jer je usmjeren na zdravstvene ustanove u izrazito nerazvijenim opštinama. Medicinska pomoć je jednako bitna u svih sredinama, bez obzira na broj stanovnika i geografski položaj, jer pacijent je pacijent, bez obzira gdje se nalazi, a bolest je bolest, bez obzira gdje ga zatekla”, rekao je direktor Doma zdravlja Kneževo Vladan Milovanović i naglasio da se u ovoj ustanovi liječi oko 10. 000 pacijenata.

Marković je istakla da su domovi zdravlja prva vrata na koja zakucaju građani koji imaju zdravstvene probleme.

"Baš zato je važno da iza ovih vrata dobiju najbolju moguću pomoć i njegu, a ovom donacijom upravo to pomažemo, jer cilj projekta jeste pomoć primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koja treba biti jednaka i dostupna za sve", naglasila je.

Za ukupan projekat nabavke neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ Hemofarm Fondacija obezbijedila je 42.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: