Zdravlje
4

Dirljiva fotografija tri djevojčice koje su pobijedile rak: Rak se petljao s pogrešnim princezama

Klix.ba
Foto: Lora Scantling
Foto: Lora Scantling
U nadi da će podići svijest o djeci koja se bore sa rakom fotografkinja Lora Scantling je 2014. godine napravila seriju fotografija na kojoj su prikazane tri djevojčice koje boluju od raka. Tri godine poslije djevojčice su se ponovo fotografisale, a razlika je očita.

Lorina fotografija, koja svjedoči o tri djevojčice suočene sa svim strahotama ove opake bolesti, postala je viralna. Iznad fotografije je pisalo "Nekada je snaga u tome kada znate da niste sami".

Lora je ispričala kako je njen otac izgubio borbu s rakom pluća, a njena prijateljica zbog iste bolesti izgubila sina. To je bio razlog zbog kojeg se posvetila oboljelima od raka, a ispričala je da je željela napraviti nešto što govori više od 1000 riječi i pokazuje emociju.

"Napisala sam na Facebooku da tražim curice koje boluju od raka", rekla je.

Trogodišnja Rylie, šestogodišnja Rheann i četverogodišnja Ainsley upoznale su na photoshootingu, a nakon toga i sprijateljile.

Nova fotografija pokazuje tri djevojčice, zdravije i snažnije nego ikada, kako drže zlatnu vrpcu koja je međunarodni simbol borbe protiv raka kod djece.

"Rak je kao zmaj", rekla je Rheann.

"Da, a kemoterapija je princ", odgovorila je Ainsley.

Rylie je dodala kako se rak petljao s pogrešnim princezama.