{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dijabetičari moraju vježbati uz stručni nadzor

F
5.5.2011. u 15:52
0
0
Dijabetičari moraju vježbati uz stručni nadzor
0
Dijabetičari moraju vježbati uz stručni nadzor
Foto: Ilustracija
Dijabetičari imaju najviše koristi od vježbanja ako to čine više od 150 minuta sedmično prema programu prilagođenom njihovim potrebama i uz stručni nadzor.
To otkriće ukazuje kako je možda došlo vrijeme da se razmotri mogućnost refundiranja troškova za članstvo u fitness centrima i vježbanje s osobnim trenerom kao načina za kontrolu dijabetesa.

Procjenjuje se da će na liječenje dijabetesa do kraja ovoga desetljeća otpasti 10 posto ukupnih troškova zdravstvene skrbi te da će godišnje iznositi gotovo 500 milijardi američkih dolara, ističu iz američkog zdravstvenog osiguranja United Health Group Inc.

U listopadu 2010. godine američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti predvidio je da bi oko trećine odraslih Amerikanaca moglo razviti dijabetes do 2050. ako nastave dobivati na tjelesnoj masi i izbjegavati vježbanje.

Analiza troškova je pokazala da vježbanje prema određenom programu u fitness centrima koristi starijim ljudima te onima koji boluju od dijabetesa i da smanjuje troškove zdravstvene skrbi, rekao je dr. Marco Pahor s University of Florida.

U studiji su analizirani podaci 47 kliničkih istraživanja i više od 8000 pacijenata kako bi se našao najbolji način na koji dijabetičari mogu kontrolirati koncnetraciju šećera u krvi.

Otkriveno je da su dijabetičari koji su sudjelovali u programu vježbi uz nadzor više od 150 minuta sedmično imali nižu koncnetraciju šećera u krvi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: