{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biomedicina je nauka 21. vijeka

S
20.9.2011. u 19:38
0
4
Biomedicina je nauka 21. vijeka
0
Biomedicina je nauka 21. vijeka
Biomedicinske tehnologije su nauka 21. vijeka i danas postoje svi preduslovi za sticanje saznanja kako treba liječiti oboljenja da bi čovjek živio duže, zaključeno je na skupu Nobelovaca u St. Petersburgu.
U St. Petersburgu je održan skup Nobelovaca u okviru međunarodnog naučnog foruma "Fiziologija i medicina 21. vijeka".

U tom gradu se svake godine okupljaju naučnici iz mnogih zemalja da bi razmotrili globalne probleme razvoja čovječanstva i puteve razvoja nauke, a ove godine forum je posvećen savremenim problemima i tendencijama fiziologije i medicine.

Među temama su bioinformatika, sistemska biologija i njihova integracija u klasičnu medicinu, kao i novi prilazi liječenju oboljenja, prenosi "Glas Rusije".

Nobelovce je pozvao u Sankt Peterburg njihov ruski kolega Žores Alferov. Negovom pozivu su se odazvali eminentni naučnici iz SAD, Izraela i drugih zemalja.

Osim toga, u grad na Nevi su došli vodeći ruski i strani stručnjaci iz oblasti medicine, hemije i fizike. "Predstavnici prirodnih nauka imaju velike mogućnosti za plodnu saradnju", uveren je potpredsjednik Ruske akademije nauka Žores Alferov.

Do prodora u nauci dolazi onda kada postoje tehnologije koje pomažu naučnicima da prikupe kvalitetne informacije.

Čak ni genijalni mozak ne može da obradi sve pristupačne informacije - svaki minut se pojave dva nova članka posvećena biomedicini. Zato su potrebne kompjuterske tehnologije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: