Anoreksija
0

Bila je korak do smrti, sad čeka drugo dijete

Sarajevo-x.com
Chloe Cook je bila toliko mršava da su joj doktori predviđali tek nekoliko dana do smrti. Ipak, izborila se sa anoreksijom i očekuje drugo dijete.

Šest godina trajao je njen oporavak od bolesti i doktori su rekli da možda nikad neće moći imati djece. Sada je ova 24-ogodišnjakinja majka male djevojčice Elle, a drugo dijete bi trebala roditi sljedećeg mjeseca.

Cook, koja živi sa partnerom Neilom Ridgwayom, za Daily Mail je izjavila da joj je kćerka dala snage da se izbori do kraja sa anoreksijom.

"Moram ostati zdrava da bih bila dobra majka," kaže Chloe. "To me drži jakom i pozitivnom."

Njeni problemi su počeli kad joj je bilo 17 godina. Gledala je fotografije sa ljetovanja i zaključila da je deblja nego što je normalno. Odlučila je da smrša i ne sluteći dokle će je dovesti ovaj poduhvat.

"Počela sam sa preskakanjem doručaka," priča ona. "Stavljala bih nekoliko mrvica na svoj tanjir kako bi moja porodica mislila da sam nešto pojela."

Nakon par sedmica izgubila je "suvišne" kilograme, ali je i dalje malo jela. Njena mršavost je postala uočljiva i umjesto lijepog izgleda ubrzo je postala skelet.

Daily Mail piše kako je kolabirala i poslana je u bolnicu. Doktori su je upozorili da se time polako ubija i da bi njeno izgladnjivanje moglo dovesti do otkazivanja organa.

"Nisam imala snage. Prijatelji i porodica su bili jako zabrinuti," priča Chloe.

  1. upoznala je Neila i odlučili su da probaju dobiti dijete.

"Nakon toliko godina izgladnjivanja doktori su bili skeptični. Rekli su mi da su velike šanse da neću moći zatrudniti," rekla je Cook koja je presretna što se napokon izliječila i dobila predivno dijete u decembru 2006. Trenutno je trudna sa drugom bebom i kvalifikovani je hipnoterapeut koji drugima pomaže u problemima sa prehranom.