Zdravlje
575

Bahceci centru dodijeljen certifikat ISO 9001:2008

U srijedu, 07. oktobra 2015. godine Bahçeci centar za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju postala je prva klinika za vantjelesnu oplodnju u Bosni i Hercegovini kojoj je dodjeljen standard za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008.

Certifikaciju je proveo Institut za certifikaciju sistema ICS, a prilikom uručenja certifikata iz ove kuće poručili su da sistem upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 predstavlja alat vrhunskog menadžmenta za uspješno upravljanje organizacijom na dobrobit prvenstveno svih pacijenata klinike, ali i uposlenika.

Iz Bahçeci centra poručuju da sam certifikat za kvalitetu, između ostalog, služi kao jedan vid garancije svim pacijentima i partnerima da će Bahçeci centar kontinuirano pružati usluge ugovorenog kvaliteta. “Uvođenjem sistema kvaliteta ISO 9001:2008, Bahçeci centar dokazuje svoju poslovnu filozofiju kvaliteta. Primanjem ovog certifikata naša klinika preuzela je obvezu da će pružati visoku razinu usluga te konstantno unaprjeđivati poslovne procese,“ kazao je Irfan Lazović, direktor Bahçeci centra u BiH.

Bahceci centar za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju je druga klinika u sklopu Grupacije Bahçeci koja je certificirana standardom za sistem upravljanja kvalitetom. Hamdi Bahçeci, generalni direktor Grupacije Bahçeci, ovim povodom istaknuo je da je certifikat ISO 9001:2008 samo dodatna potvrda kvalitetnog rada i dostignutog nivoa u segment organizacije i upravljanja kvalitetom u odnosu na zahtjeve pacijenata, te da se pacijenti u konačnici mogu još vise osloniti na kvalitet usluga ove Grupacije.

Bahçeci centar za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju otvoren je u Sarajevu prije 3 godine, a do danas je pomogao da na svijet dođe preko 250 zdravo rođenih beba. U sklopu Grupacije Bahçeci, koja broji 9 klinika u 7 zemalja, za 20 godina postojanja rođeno je preko 20.000 beba.