Zdravlje
8

Arko Royal 500mg Junior - najbolje iz prirode za djecu

Prirodno je zdravo i dokazano najbolje. Matična mliječ je najbolje od pčelinjih proizvoda.

Ljekovitost matične mliječi dotiče se svih bolesti i mnogi je nutricionisti smatraju najsavršenijom namirnicom na svijetu. Ona liječi, hrani i revitalizira tijelo. Matična mliječ je poznata od davnina kao dragocjena i rijetka, a čuvala se i kao tajna ljepote plemkinja.

Matična mliječ je bogat izvor minerala, vitamina, proteina i enzima. Sadrži vitamine A, B, C, D i E, s posebno visokom koncentracijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6. Ukupna količina vitamina u jednom gramu matične mliječi je 336 do 351 miligrama.

Ona je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. To je neurotransmiter koji omogućuje prenos impulsa između nervnih stanica u organizmu. Sadrži različite minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina kao i mnoge tvari koje sprječavaju razvoj bakterija i virusa.

Bjelančevine matične mliječi sadrže većinu aminokiselina, u sklopu kojih se nalazi i osam nezamjenjivih - valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofan i lizin. Glavni predstavnici šećera u matičnoj mliječi su glukoza i fruktoza. One spadaju u kategoriju redukcionih šećera koje ćelija može direktno apsorbirati i koristi kao energetski materijal, bez trošenja inzulina.

Matična mliječ odlična je za liječenje poremećaja prehrane kod male djece. U pedijatriji su zabilježeni mnogi pozitivni rezultati liječenja matičnom mliječi kod hipotrofije, bolesti pluća i centralnog živčanog sistema, kao i liječenju novorođenčadi s unutarnjom moždanom traumom. Potiče organizam na brži oporavak od ozljeda poput lomova i rana. Odlično je sredstvo za jačanje imuniteta. Posebno je dobro uzimati matičnu mliječ u svrhu prevencije u sezoni gripe i prehlade.

Kako bi djeci osigurali najbolje iz prirode i radi njihove sigurnosti proizveden je Arko Royal 500mg Junior, koji je kombinacija aktivnih organskih sastojaka, koji su lako dostupni u praktičnoj, pojedinačnoj dozi.

Arko Royal 500mg Junior novi je proizvod na našem tržištu i za samo nekoliko dana postao je pravi hit u našoj zemlji. Na tržištu se nalazi veliki broj sličnih proizvoda, ali će prema svemu sudeći Arko Royal 500mg Junior zahvaljući odličnim karakteristikama te sistem u kojem je 500mg 15ml čiste matične mliječi u jednoj ampuli, postati najprodavaniji proizvod u ovoj kategoriji.

Arko Royal 500mg Junior ima mnoge prednosti u odnosu na slične proizvode. Naime, on je veoma pitak i djeca ga piju bez ikakvih problema i na taj način jačaju svoj imunitet. Još jedan veliki plus za ovaj proizvod što je ima aromu jagode, tako da djeca imaju osjećaj da piju najbolji sok od jagode, a u svom sastavu nema alkohola. Također, ono što ga izdavaja od sličnih proizvoda drugih proizvođača je činjenica da je 100% organski. On također ima inovativnu ekološku ambalažu izrađenu UNICADOSE tehnologijom, koja omogućava davanje djeci matične mliječi bez komadića.

Na pakovanju Arko Royal 500mg Junior nalazi se BIO znak koji garantira kvalitetu koja je iznad propisa utvrđenih smjernicama EU Direktive o organsko-biološkom uzgoju. EU BIO logo temelji se na zakonskim zahtjevima ekološke proizvodnje izdanim od EU Direktive. Oni moraju biti u potpunosti ispunjeni kako bi se mogao koristiti taj logo.

Arko Royal proizvodi Arkopharma, koja je više od trideset godina je posvećen proizvodnji novih zdravih lijekova na bazi prirodnih proizvoda. To je bio period obilježen potragom za zdravijim životom. Arkopharma posjeduje dozvole za 1.770 proizvoda i svake godine ulaže četiri posto od svojih prihoda za istraživanje i razvoj. Osnovana je 1980. godine u mjestu Carros, u blizini Nice u Francuskoj od strane osnivača poznatog doktora Max Rombija. Arkopharma je farmaceutska laboratorija specijalizirana u području fitoterapije , prirodne medicine i dodataka prehrani .

Više o Arkopharma proizvodima možete saznati na www.arkopharma.com.

Generalni zastupnik i uvoznik proizvoda "Arkopharme" u našoj zemlji je kompanija "Medimpex d.o.o. Sarajevo".