u 12 sati
3

Zbog nestabilnog vremena i kiše Giro Bambino će biti održan 7. jula

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje Giro di Sarajevo je nakon konsultacija sa stručnjacima iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda odlučilo da će tradicionalnu školu biciklizma za najmlađe ipak održati početkom jula.

"Razlog je veoma promjenjivo vrijeme i svakodnevna mogućnost za kišu, što već traje skoro mjesec, ali i već ranije dogovorene obaveze članova i volontera udruženja", naveli su iz Giro di Sarajeva.

Tradicionalni biciklistički događaj za djecu Giro Bambino bit će održan 7. jula u 12 sati.

"FHMZ nam je pojasnio da je ovo promjenjivo vrijeme stiglo malo ranije nego što je to bio slučaj ranijih godina, a i naš klub ima obaveze naredna dva vikenda, tako da smo se odlučili za ovaj termin. Mislimo da ćemo u julu imati savršene uslove, uz dovoljno toplo vrijeme kako bi sva dječica maksimalno uživala", pojasnio je menadžer projekata Giro di Sarajevo Emir Hulusić.

Giro di Sarajevo ovim putem poziva na praćenje njihovih profila na društvenim mrežama gdje će biti objavljivane sve dodatne informacije. A dok ne dođe vrijeme za Giro Bambino, uveliko pripremaju novi projekti.

"Već u četvrtak, 21. juna, svim stanovnicima sarajevske općine Novi Grad, ali i njihovim gostima, poklanjamo biciklijadu koja će biti održana u okviru Novogradskih dana, a u saradnji sa ovom općinom. Start je u 18 sati kod škole Skender Kulenović, a vozit ćemo do Otoke i nazad do Centra Safet Zajko. Na ovaj način ćemo proslaviti saradnju općine sa gradom Pesarom iz Italije. Dva dana kasnije, na A transferzali na Dobrinji organizujemo Državno prvenstvo u biciklizmu u disciplini vožnje na hronometar. Tu dolaze najbolji biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine koji će se boriti za titulu šampiona države. Naravno, pripremamo i poseban ugođaj za publiku ali neka to ostane iznenađenje", dodaje Hulusić.

Više informacija o oba naredna događaja Giro di Sarajevo će saopćiti početkom slijedeće sedmice. Učešće na biciklijadi je besplatno, dok na Državnom prvenstvu pravo nastupa imaju samo licencirani takmičari.