{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog čega su žene jedna drugoj najgori neprijatelji?

S
6.12.2007. u 09:13
0
0
Zbog čega su žene jedna drugoj najgori neprijatelji?
0
Zbog čega su žene jedna drugoj najgori neprijatelji?
Autorica knjige iz 1976. "Report: A Nationwide Study Of Female Sexuality" Shere Hite, napisala je novu knjigu koja govori o odnosima između žena te zbog čega se one uvijek ponašaju zlobno između sebe. Prema njenim istraživanjima, djevojčice, djevojke i žene bore se uvijek za nečiju ljubav i stoga druge ženske osobe gledaju kao prijetnju.
"Često čujete komentare kako u nekoj porodici ima 'previše žena' ili da bi tata želio imati dječaka, ali i 'djevočica je OK'. Ljubav s kojom se ženske osobe u svom ranom periodu susreću unutar porodice, može biti ograničena. Djevojčice su uglavnom 'lijepe' i smatraju se lijepim ukrasom", riječi su autorice Hite.

Antagonizam među sestrama se često ispoljava jer je jedna pametnija, ljepša, bolja, zgodnija ili simpatičnija. Kada dođu u pubertet, djevojčice su uglavnom više sputane od dječaka i nameće im se više normi i pravila ponašanja.

U borbi za pažnju i ljubav koju ne dobijaju, žene su kompetitivne, a prema nekim nepisanim pravilima, ona koja je ljepša dobija najviše.

"Boreći se za svoje mjesto u porodici, kasnije u školi, a zatim i na poslu, žene smatraju da je jednostavno potrebno biti neprijateljski raspoložen kako bi se napredovalo", zaključuje autorica knjige "The Hite Report On Women Loving Women", Shere Hite.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: