Zbog čega su žene jedna drugoj najgori neprijatelji?

Zbog čega su žene jedna drugoj najgori neprijatelji?
0
S
Sarajevo-x.com
6.12.2007. u 09:13
0
komentara
0

dijeljenja
Zbog čega su žene jedna drugoj najgori neprijatelji?
Autorica knjige iz 1976. "Report: A Nationwide Study Of Female Sexuality" Shere Hite, napisala je novu knjigu koja govori o odnosima između žena te zbog čega se one uvijek ponašaju zlobno između sebe. Prema njenim istraživanjima, djevojčice, djevojke i žene bore se uvijek za nečiju ljubav i stoga druge ženske osobe gledaju kao prijetnju.
"Često čujete komentare kako u nekoj porodici ima 'previše žena' ili da bi tata želio imati dječaka, ali i 'djevočica je OK'. Ljubav s kojom se ženske osobe u svom ranom periodu susreću unutar porodice, može biti ograničena. Djevojčice su uglavnom 'lijepe' i smatraju se lijepim ukrasom", riječi su autorice Hite.

Antagonizam među sestrama se često ispoljava jer je jedna pametnija, ljepša, bolja, zgodnija ili simpatičnija. Kada dođu u pubertet, djevojčice su uglavnom više sputane od dječaka i nameće im se više normi i pravila ponašanja.

U borbi za pažnju i ljubav koju ne dobijaju, žene su kompetitivne, a prema nekim nepisanim pravilima, ona koja je ljepša dobija najviše.

"Boreći se za svoje mjesto u porodici, kasnije u školi, a zatim i na poslu, žene smatraju da je jednostavno potrebno biti neprijateljski raspoložen kako bi se napredovalo", zaključuje autorica knjige "The Hite Report On Women Loving Women", Shere Hite.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.