|

Završeno prvo Fitness ljeto u Sarajevu

Završeno prvo Fitness ljeto u Sarajevu
0
S
Sponzorirani članak
24.8.2017. u 10:14
0
komentara
0

dijeljenja
1/12
2/12
3/12
4/12
5/12
6/12
7/12
8/12
9/12
10/12
11/12
12/12
Na Atletskom centru Koševo sinoć je održan posljednji trening u okviru Fitness ljeta u Sarajevu, koje je prvi put organizirano u glavnom bh. gradu. Projekat je realiziran na inicijativu Kluba sporta Fit & Fun LN1, uz podršku Općine Centar i kompanije Lactalis BH, a animirao je brojne građane da na grupnim treninzima unaprijede svoju fizičku spremnost.
Tako su dva mjeseca Sarajlije imale priliku da, pod vodstvom sedam stručnih trenera ovog kluba, besplatno treniraju tri puta sedmično. Zahvaljujući dobrom vremenu niti jedan trening nije bio otkazan. Održano ih je ukupno 23, a u prosjeku na svakom je vježbalo oko 200 osoba.

Na besplatnim treninzima cijele porodice

"Prezadovoljni smo odzivom građana koji su zaista pokazali da su spremni za izazove zdravog života onda kada im se pruži prilika. Prvog dana, na otvaranju, imali smo čak 250 entuzijasta, a sve vrijeme teren je uvijek bio popunjen, polaznici su redovno trenirali, sa pauzama odlaska na godišnje odmore. Dolazile su čak i cijele porodice, dok su ipak žene, u odnosu na muškarce, pokazale veći interes", izjavila je Marijana Podrug Arapović koordinator projekta.

A i ovaj sportsko-rekreativni program prošao je uz prijateljsku podršku kompanije Lactalis BH koja, s ciljem promocije zdravih navika stanovništva, sponzoriše brojne projekte iz sfere sprota i rekreacije. "Sretni smo što smo našim uključivanjem pomogli da ovoga ljeta u gradu zaživi jedan sjajan projekat u kojem su građani imali priliku kvalitetno posvetiti se svom zdravlju, unaprijediti kondiciju, riješiti se dnevne doze stresa. S obzirom na veliki interes, smatram da su ostvareni dobri rezultati", izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH.

Mjesečna zaliha Dukat Fit-a, nagrada za učesnike

Na posljednjem treningu Lactalis BH je tri učesnika Fitness ljeta obradovao i mjesečnom zalihom proteinskog napitka Dukat Fit. U protekla dva mjeseca ova kompanija je osigurala da nakon zahtjevnih vježbanja koja su bila na programu: od klasičnog aerobika, workouta, tae-boa, insanityja, boot campa do pilatesa, učesnici brzo obnove energiju uz Dukat Fit.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.