Završena najmasovnija ženska utrka u BiH, učestvovale 1.573 trkačice

Završena najmasovnija ženska utrka u BiH, učestvovale 1.573 trkačice
95
Klix.ba
9.6.2019. u 15:27
24
komentara
95

dijeljenja
1/16 Foto: M.O./Klix.ba
2/16 Foto: M.O./Klix.ba
3/16 Foto: M.O./Klix.ba
4/16 Foto: M.O./Klix.ba
5/16 Foto: M.O./Klix.ba
6/16 Foto: M.O./Klix.ba
7/16 Foto: M.O./Klix.ba
8/16 Foto: M.O./Klix.ba
9/16 Foto: M.O./Klix.ba
10/16 Foto: M.O./Klix.ba
11/16 Foto: M.O./Klix.ba
12/16 Foto: M.O./Klix.ba
13/16 Foto: M.O./Klix.ba
14/16 Foto: M.O./Klix.ba
15/16 Foto: M.O./Klix.ba
16/16 Foto: M.O./Klix.ba
Sunčano vrijeme i spremnost trkačica iz cijele BiH da odgovore trkaćem izazovu od 3.5 kilometra u rekreativnom i nešto zahtjevnijem od 7 kilometara u takmičarskom dijelu programa, kao i dobra atmosfera na After run party-u, obilježili su današnju, Treću dm utrku, održanu na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.
U najmasovnijoj do sada ženskoj utrci u BiH, od prijavljenih 1.690, učestvovale su 1. 573 trkačice. Rekreativnu utrku startale su 1.183 dame, a prva kroz cilj, sa ostvarenim vremenom od 14 minuta i 8 sekundi, prošla je Hanifa Terzić iz Sarajeva, koja se rekreativnim trčanjem bavi desetak godina.

"Posljednjih nekoliko godina intenzivnije trčim, a učestvovala sam na svim dosadašnjim izdanjima dm ženske utrke. Uzbuđena sam zbog najboljeg vremena koje sam ostvarila među rekreativkama, a moram istaći kako je ovo najbolje organizirana utrka do sada i da je atmosfera stvarno sjajna“, izjavila je Hanifa Terzić.

Nešto kasnije sa iste lokacije 390 učesnica startalo je takmičarsku utrku, a pobjedu, sa prolaznim vremenom od 27 minuta i 18 sekundi slavila je Selma Zrnić, također iz Sarajeva. Selma je inače višestruka državna prvakinja na 800 metara i članica Atletskog kluba Sarajevo.

"Ovo je drugi put da učestvujem u dm ženskoj utrci a drago mi je da smo imali priliku da ove godine trčimo i više kilometara. Sretna sam zbog pobjede, ali prvenstveno sam se prijavila kako bih promovisala trčanje i lično doprinijela razvijanju svijesti o zdravim životnim navikama, što bavljenje sportom zasigurno jeste“, izjavila je Selma Zrnić.

"Poslušali smo prošlogodišnje želje trkačica te smo ove godine utrku razdvojili na takmičarsku i rekreativnu, kako bi dame u skladu sa svojom fizičkom spremnošću i željom za izazovima odabrale preferiranu dužinu. Jako nam je drago što je odaziv bio izuzetno veliki, i što smo uz promociju aktivnog načina života, dodatnim sadržajima nakon utrke potaknuli sve na druženje i zabavu kao i ugodan porodični i prijateljski boravak u prirodi“, izjavila je menadžerica Marketinga, dm drogerie markt BiH d.o.o. Ajla Hadžić.

Na današnjoj trci i najmlađi su imali izazov tj. dm dječiju utrku od 300 metara na koju nam se prijavio 251 mališan u dobi od šest do osam godina.


Sve učesnice 3. dm ženske utrke po završetku dobile su finišersku medalju, dri-fit majicu proizvedenu u BiH te bogat poklon paket dm-a, partnera i prijatelja utrke: essence, Jana, Rexona, Violeta, Wilkinson, L'Oreal Elseve, Afrodita Cosmetics, Autan, Curaprox, ebelin, Nivea, Pfanner, Plantago, Tosama, Alteya Organics, Coca Cola, Keune i Sebamed.

Najbrže učesnice takmičarske utrke su i nagrađene. Tri prvoplasirane osvojile su poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj uručena je dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.

Troje najbržih mališana nagrađeno je dm poklon karticama u iznosu od 30 KM, dok su svi dobili majice, medalje i poklon paket dm-a i partnera utrke.

Nakon utrka, u dmBio kutku trkačice je čekalo okrepljenje uz ukusne energetske dmBio slane i slatke zalogaje koje je spremao chef Nihad Mameledžija kao i osvježenje uz dmBio voćne koktele.

U dječijem kutku mališani su se zabavljali uz oslikavanje lica a mnogi su i sudjelovali u radionici na temu ekologije.

Osim mališana i dama koje su sudjelovale u utrci, te njihovih navijača, Treća dm ženska utrka privukla je i brojne građane, koji su došli na After run party na kojem je za dobru zabavu bio zadužen DJ. Već tradicionalno partneri utrke na štandovima organizirali su različite promocije i predstavljanja proizvoda, a svi posjetitelji mogli su obaviti i dermatološku analizu kože lica kod stručnjaka iz Afrodita Cosmetics-a.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...