lifestyle
0

Završen konkurs za najbolji posao na svijetu

Sarajevo-x.com
Nakon što je u Australiji raspisan konkurs za najbolji posao na svijetu, koji podrazumijeva šestomjesečni rad na jednom otočiću na Velikom koraljnom grebenu, za platu od 97 hiljada dolara, veliki broj zainteresovanih se prijavio.

Konkurs je bio raspisan do petka, a u posljednjim minutama čak je i server pao jer je bio preopterećen. Svi su poželjeli aplicirati za ovaj posao iz snova.

Čak 35 hiljada ljudi je poslalo video aplikacije, no samo njih 200 je ušlo u uži izbor.

Posao podrazumijeva istraživanje otoka, hranjenje riba, pisanje blogova i fotografisanje, te povremeni kontakt sa medijima.

Ovaj konkurs su raspisale australijske vlasti pokrajine Queensland. Kažu da je to njihov odgovor na svjetsku krizu, te pokušaj spasa 18 milijardi dolara vrijednog australijskog turizma.

Izbor će se najprije suziti na 50 kandidata, a zatim na deset najboljih koji će doći na otok početkom maja, te će se nakon toga odabrati pobjednik/ica koji od 1. jula počinje svoju avanturu.

Pobjednik/ca će za vrijeme šestomjesečnog rada boraviti u trosobnoj kući na plaži uz koju se nalazi bazen i golf igralište.