{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaustavite tračeve o sebi

S
8.4.2008. u 19:42
0
0
Zaustavite tračeve o sebi
0
Zaustavite tračeve o sebi
Trač je sastavni dio naše svakodnevnice. Najčešće ga pokrenu osobe, koje vas smatraju potencijalnom prijetnjom, a cilj im je umanjiti vašu vrijednost. Svaki trač je bolno iskustvo, jer je veoma teško imati kontrolu nad situacijom, kada o vama kruže lažne i izmišljene informacije. Zato, pročitajte korisne savjete o tome kako se izboriti sa tračevima, koje smo za vas pronašli na Internetu.
Suprostavite se osobi koja širi laži o vama

Pronađite osobu, koja je širi laži i izmišljotine o vama i vašem životu, i suprostavite joj se. Porazgovarajte otvoreno i zatražite objašnjenje o tome zašto ima potrebu da širi negativne ili neistinite informacije o vama. Neka vam objasni zašto se tako ponaša, te šta tačno ima protiv vas. Zamolite tu osobu da odmah prestane sa širenjem glasina, te da vas više ne uznemirava.

Vrijeme liječi sve rane

Nekada jednostavno nemate izbora - morate pričekati da trač o vama prestane biti aktuelan. Nažalost, nekada ne možete saznati ko širi tračeve o vama. Zato, pokušajte zaustaviti trač, tako što ćete biti pažljivi, te nećete davati povoda za pokretanje novih priča o vama.

Dokažite da to nije istina

Svojim ponašanjem pokušajte pokazati da tračevi o vama zaista nisu istiniti. Dokažite da je sve to obična laž i zavist, te će tako trač izgubiti svoju vrijednost.

Nasmijte se pričama koje kruže o vama

Nasmijte se neistinitim glasinama koje kruže o vama, zajedno sa drugim ljudima, i pokažite da vas to pretjerano ne uzbuđuje, ako je riječ o bezazlenom traču. Kada ljudi uvide da vas ne mogu povrijediti, ubrzo će odustati, te shvatiti da uopšte nije interesantno širiti tračeve o vama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: