lifestyle
0

Započeta izrada najduže internet stranice na svijetu

FENA
Osnivači online muzeja odbačenih fotografija Tamara Ražov i Anton Petrović pokrenuli su pod nazivom "Projekt besmislene beskonačne interaktivne knjige" izradu najduže internet stranice na svijetu, čiji će sadržaj ispisivati posjetitelji, saopćila je danas supokretačica projekta Tamara Ražov.

Napomenula je da im je cilj napraviti najdužu internetsku stranicu i objaviti je i u štampanom obliku kao knjigu.

Po njezinim riječima, projekt je osmišljen po uzoru na tehnike automatskog pisanja u kojima se proces pisanja odvija brzo, bez razmišljanja, tako da i sam pisac teksta nije uvijek svjestan što će biti napisano.

"Konačni rezultat je dugački niz rečenica koje jednu za drugom kreiraju posjetitelji", istaknula je dodavši kako će knjigu kreirati spontana i neograničena kreativnost posjetitelja.

Projekt je pokrenut na internetskoj stranici "Napiši nešto", smještenoj na adresi www.writesomething.net.

U priopćenju se također podsjeća kako je automatsko pisanje proces pisanja u kojem riječi ne dolaze iz svjesnog uma pisca teksta, a osoba koja je podvrgnuta automatskom pisanju često ni sama ne zna što će napisati. "U 18. stoljeću se vjerovalo da je automatsko pisanje sredstvo komunikacije s duhovima, a psihoanalitičari su ga koristili u terapijske svrhe", stoji na kraju priopćenja.