Nova ponuda na eKuponu
10

Zaplovite u avanturu života - naučite jedriti

Sponzorirani članak
Spadate u ljude nemirnog duha, koji uvijek žele probati nešto novo? Niste tip koji uživa u pasivnom odmoru? Privlači vas jedrenje? Podignite jedra i zaplovite u avanturu života sa eKuponom, koji Vam nudi 50 posto popusta.

Najpopularniji bosanskohercegovački portal za grupnu kupovinu eKupon omogućava vam da za 612 KM umjesto 1224 KM zaplovite u avanturu života, odnosno završite osnovni kurs jedrenja u trajanju od sedam dana u međunarodnoj školi jedrenja i pomorskih vještina Academia Navalis Adriatica.

Naučite šta i kako se radi na određenim pozicijama na jedrilici, savladajte način rukovanja konopcima i palubnom opremom, osnovne manevre, trimanje i kraćenje jedara, naučite kako da kormilarite desetmetarskom jedrilicom te brojne druge stvari potrebne za sigurnu plovidbu.

Kurs "Osnove jedrenja" je početni kurs, namijenjen svima koji su oduvijek, na osnovu pričanja drugih, ili samo promatranja sretnika koji već jedre, osjetili da vjetar, jedra i more pružaju neko posebno zadovoljstvo, zadovoljstvo o kojem se ne može govoriti, već ga jednostavno treba osjetiti. Snaga vjetra, savršena jednostavnost jedara i nepredvidljivost mora vraćaju nas u zaboravljeni, ali iskonski odnos s prirodom. Osjećaj ponovne zagrljenosti s prirodom čini jedrenje tako zanosnim, postajući dio života kojemu se sve češće vraćamo.

Academia Navalis Adriatica je međunarodna škola jedrenja i pomorskih vještina sa 22 godine dugom tradicijom i članica je ISSA-e (International Sailing School Association), kroz koju je dosad prošlo više od 10.000 polaznika. Od 2008. godine je i licencirana RYA škola jedrenja – Royal Yachting Assocciation – što znači da može izdavati ovu prestižnu englesku licencu polaznicima koji uspješno završe posebne RYA kurseve u ANA-i.

Cilj ovog kursa je prilagoditi se vjetru, moru i životu na jedrilici, upoznati osnovne tehnike jedrenja i shvatiti temeljnu logiku ponašanja nautičara na moru.

Spavanje je organizovano ujedrilici (asketski smještaj - besplatno), a ukoliko želite smještaj na kopnu, moguća je doplata za sobe ili apartmane. Hrana nije uključena u cijenu ponude.

Podignite jedra i zaplovite.