Podrška Klix.ba
429

Zajednica inovativnih nastavnika i Step by Step donosi ideje i resurse za školu i porodicu

Klix.ba
Osjećaj zajedništva i uzajamna podrška su nam potrebne više nego ikad. Kako bismo našoj djeci olakšali izolaciju, a online nastavu učinili zanimljivom i efikasnom, COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika pripremaju za vas mnoštvo ideja i resursa za školu i porodicu.

Prijatelj nastavnika, portal Klix.ba, će u narednom periodu pratit rad Zajednice i Step-a kako bi nam pomogli da podržimo, povežemo i inspirišemo druge nastavnike, a roditeljima olakšamo svakodnevnicu.

Mjesto susreta je www.inskola.com platforma na kojoj, tokom čitave sedmice, možete pronaći raznovrsne ideje i aktivnosti za rad sa djecom, metode i strategije, sedmične izazove, ali i grupe za psihološku podršku za nastavnike/ce, webinare na tražene teme i linkove na korisne sadržaje. Svoje ideje i komentare možete postaviti i na društvenoj mreži Step-a.

Zajednica i Step smatraju da je ovo pravo vrijeme da jedni drugima pružimo i profesionalnu i ljudsku pomoć i podršku kako bi se iznijeli sa svim izazovima koji su pred nama, i kako bi smo u najboljem maniru našeg zanimanja bili oni koji i odgajaju i obrazuju djecu za sve ono što njih očekuje.

"Tu smo da budemo jedni drugima oslonac, a djeci i roditeljima model i ohrabrenje. To nije uvijek lako ni jednostavno, jer se vjerujemo i sami borite sa nizom problema. Ali, ako ništa, sada je u punom svjetlu zasijao slogan: Nastavnici su važni", navodi se.

Dajmo djeci osjećaj sigurnosti i nade, i iskoristimo priliku da svi postanemo bolje osobe, naučimo nešto novo i zajednički i sa osmjehom prođemo sve izazove!

Za početak iz radionice dolaze "Metodičke upute za nastavu na daljinu" koje nas podsjećaju da učenje nije sprint već maraton ili zašto je manje više? Učenje na daljinu ima potpuno drugačija pravila od učenja u odjeljenju ili zašto ne možemo “prepisati” način rada u učionici i raspored časova u on-line školu!

Za roditelje smo pripremili nešto o emocijama, strahu, smijehu, odgoju... ili kako preživjeti roditeljstvo u doba korone? Preuzmite na ovom linku.