Sinovi za primjer
902

Zadirkivali su ih zbog duge kose, ali ovi dječaci su to trpjeli sa željom da je doniraju

Klix.ba
Ne nose svi heroji kape. Neki umjesto toga imaju dugu kosu.

Šestorica sinova Amerikanke Phoebe Kannisto odlučili su pustiti svoju kosu da raste kako bi je mogli donirati djeci kojoj je potrebna.

Najstariji Andre (10), blizanci Silas i Emerson (8) te trojke Herbie, Reed i Dexter (5) u projektu su učestvovali zajedno sa majkom i dvogodišnjom sestrom Marah Taylor.

Prošle sedmice posjetili su lokalni frizerski salon u Buffalu, New York, gdje su ih ošišali. Bilo je ukupno pet metara kose koju su donirali udruženju "Children with Hair Loss"

Majka sinova za ponos kazala je da je isti motiv dobila cijela porodica kada je prije tri godine od raka umrlo dijete njihovih prijatelja.

"Na prvu godišnjicu njegove smrti moja trojica sinova donirala su svoju kosu u znak sjećanja. Od tada pa do danas željeli su pomoći, a doniranjem kose to i čine", izjavila je Phoebe za HuffPost.

Majka je otkrila i da njenim sinovima nije bilo lako s dugom kosom. Jednog od njih djeca su posebno zadirkivala te je često plakao kad bi došao kući. Ipak, svi su ostali dosljedni svojoj ideji, na šta je majka nevjerovatno ponosna.

Zanimljivo je kako je svakome od njih kosa rasla različitom brzinom, a već planiraju novu donaciju i njihova malena sestra također želi učestvovati. Ovoga puta njega kosa nije bila dovoljno duga, ali je ipak sjedila u frizerskom salonu i gledala kako šišaju njenu braću.

Iz salona su odlučili da im ne naplate nijedno šišanje.