{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Za Međunarodni dan poezije 21. marta platite kafu stihom

15.3.2018. u 13:01
269
Za Međunarodni dan poezije 21. marta platite kafu stihom
269
Za Međunarodni dan poezije 21. marta platite kafu stihom
"Napišite stih, za glazbeni hit", naziv je pete po redu obljetnice Julius Meinla, koji će još jednom obradovati građane širom Bosne i Hercegovine besplatnom kafom.
Zapravo, kafa neće biti besplatna, već će se plaćati stihovima, ta će građani naše zemlje i ove godine imati priliku otkriti kako je poezija duša onoga što odavno već vole – glazbe.

Podsjetimo, platite kafu stihom je međunarodna Julius Meinl promocija, koja se organizuje svakog 21. marta slaveći Međunarodni dan poezije. Ova promocija iz godine u godinu privlači sve više i više ugostiteljskih objekata, pa ćemo tako ove godine imati više od 50 kafića uključenih u ovaj projekat.

Poezija može učiniti svijet boljim, a poezija skrivena u glazbi čini svijet boljim mjestom, te u to ime pozivamo sve ljubitelje lijepog stiha, da se inspirišu Julius Meinl i napišu svoje stihove, čime će ujedno platiti svoju kafu.

Protekle godine stihove je napisalo skoro 100.000 ljudi u samo jednom danu, a više od 36 miliona ljubitelja kafe pročitalo je vaše stihove putem društvenih mreža. Medijska pokrivenost diljem svijeta, uključujući časopise GQ, ELLE i Loney Planet, doprinjeli su tome da za ovaj projekat čuje 162 miliona ljudi, a uz ovogodišnju zanimljivu muzičku temu, koja privlači još više gostiju u ugostiteljske objekte, vjerujemo da ćemo oboriti prošlogodišnje rekorde.

Globalni ambasador projekta “Platite kafu stihom”, je JP Cooper je, talentovani pjevač i kompozitor, koji je nominiran za prestižnu nagradu MTV.co.uk. Neki od njegovih hitova "Perfect Strangers", "Septembar song" i "She’s on my mind", su dugo bili na vrhovima top ljestvica, a njegovi hitovi su preslušani 343 miliona puta, putem Spotify platforme.

JP Cooper će komponovati pjesmu u čast svih pjesnika svijeta, a autora najinspirativnijeg stiha nagradit ćemo i ulaznicom za njegov koncert.

Dakle, jeste li spremni da uzburkate emocije i vašu kafu platite stihom?

Ugostiteljski objekti u kojima vašu kafu ili čaj možete platiti stihom:

BANJA LUKA: Vespa caffe, Medeni Kredeac, Jova Bar, Kafe picerija Tamaris, Caffe bar Varadero, Caffe Dionis 4, Di Vine, Hart, Flamenco, Casa Loca.

Bosanska Gradiška: Wall Street.
Bosanska Kostajnica: Level Caffe & Longe.
Prijedor: Preduzeće, Downtown.
Ključ: Caffe bar Lane.
Novi Grad: Caffe poslastičarnica Verona.
Kozarska Dubica: Lounge bar Marshall.
Trn: Kafe slastičarna Dandy
Ljubuški: Caffe bar Bell Ami.
Doboj: Caffe bar Gothic, Boomerang caffe, Hotel Park, Teatar kafe.
Teeslić: Caffe Vuk
Prnjavor: Kafe bar King, Pizzabar Cvijeta, Caffe bar Troja.
Bosanski Brod: Caffe poslastičarnica Dionis.
Brčko: Amazon, Caffe Caffe, The Box, City Club, Caffe Paris, Pub Tri sobe, Centro bar.
Sarajevo: Caffe Ort, Tutto Benne Snack bar, Mrvica Old Town, Mrvica, Moj Caffe, Boutique Mercato, Soho Caffe restaurant.
Tuzla Caffeteria Intermezzo, Caffe pizzeria Quadro.
Neum: City Bar&Caffe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: