lifestyle
13

Vrijeme ljeta je vrijeme bez stresa, a uz kartično plaćanje sve postaje još lakše

Vrijeme ljeta je vrijeme za odmor od svakodnevnice, vrijeme u kojem želite zaboraviti sve svoje brige i kada biste, u najboljem mogućem scenariju, sedmicu ili dvije rado proveli uz obalu mora. Odsustvo briga u obzir uzima i prestanak razmišljanja o novcu i plaćanju, a to je u današnje vrijeme lakše nego ikada.

Manjak stresa je ključ uspješnog ljetovanja koje zapravo počinje prije početka godišnjeg odmora - u vrijeme kada se rezervišu apartmani i hoteli. Bespotrebno razmišljanje o načinu plaćanja možete riješiti upotrebom kreditnih kartica koje sa sobom nose i česte pogodnosti.

Ova vrsta plaćanja usluga na ljetovanju svakako će omogućiti dodatna iskustva i uživanja u sadržajima kao što su wellnessi, dobri restorani, fakultativni izleti, posjeta muzejima i predstavama, te u konačnici – kupovina u shopping centrima i buticima koji ne postoje u vašem gradu.

Da bi ljetovanje prošlo još finansijski bezbjednije, napravite spisak kartica koje ćete ponijeti sa sobom na koji ćete zapisati i brojeve računa. Tako ćete lakše blokirati izgubljenu ili ukradenu karticu te na taj način zaštititi svoj novac.

Otkrijte koje opcije nose MasterCard kartice jer se uz njih često nalaze osiguravajuće pogodnosti ili zabavni sadržaji koje možete potvrditi u svojoj banci.

Ako planirate provesti svoj ljetni godišnji odmor u Hrvatskoj, svakako ponesite svoju MasterCard karticu jer ostvarujete brojne pogodnosti. Tako u razdoblju od 15. juna do 15. septembra iskoristite 10 posto popusta u prodavaonicama Konzum za sva plaćanja iznad 100 kuna. Uz to, tu je i mogućnost za 10 posto popusta u Intersport i Modiana prodavaonicama. Potreban vam je samo kod koji dobivate od vaše banke pa za više informacija kontaktirajte svoju banku.

Zaljubljenici u avanture mogu potražiti ponude u poslovnicama turističke agencije Atlas gdje petkom ostvaruju 5 posto popusta i dobivaju prigodan poklon za plaćanje MasterCard karticom, dok gurmane i ljubitelje festivala pozivamo da na mastercard.hr pogledaju popis pogodnosti koje mogu ostvariti tokom svog ljetovanja.

Svoj PIN nikada ne zapisujte, a prilikom korištenja kartice na bankomatima isti zaštitite od neželjenih pogleda. Također, potrudite se da svoje kreditne kartice ne držite blizu mobitela niti u pretincu automobila, a putem izvoda kartice pratite svoje troškove kako biste na vrijeme primijetili eventualne zloupotrebe.