Akcija Let's Do It
696

Vrijedni volonteri čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom BiH

Klix.ba
Akcija čišćenja "Let's Do It"
Akcija čišćenja "Let's Do It"
Danas se provodi šesta po redu volonterska akcija "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan". Volonteri su svojim entuzijazmom i zalaganjem pokazali da žele uzeti stari u svoje ruke i ujedininji su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.

"Današnja akcija je zaista sjajna i daje nam nadu za bolju i svjetliju budućnost svih građana u BiH. Iskreno se zahvaljujemo svim volonterima na učešću. Na našim akcijama odziv volontara je veliki iz godine u godinu, oni su stvarni pokazatelj da volonterizam itekako ima smisla. Također, komunalna preduzeća i lokalne vlasti su pružile značajnu podršku. Od Dana planete Zemlje do danas akcija je provedena u više od 70 općina i gradova, a hiljade volontera su očistile stotine tona otpada", kazao je Junuz Elkaz, koordinator akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan".

Ovogodišnju akciju su podržali Eko život, Konzum, UN volonteri, UNDP, Sarajevski Kiseljak, Almy, Podravka i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK. Specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH koji je finansijski, logistički i organizaciono podržao "Let's Do It" projekat.

Odvojeno prikupljanje otpada tokom akcije je realizovano u saradnji sa ovlaštenim bh. operaterom sistema za upravljanje ambalažom Eko život.