Uradi sam
0

Vrećice za kekse

Sarajevo-x.com
Dolazi nam mjesec darivanja, četiri praznika za vrijeme kojih želimo da obradujemo naše najdraže. Da bi izbjegli gužvu po prodavnicama, kupovanje samo da bi nekome nešto poklonili i trošenje bez ikakve mjere, možemo sami izraditi poklone, savjetuje naša nova saradnica, bh. blogerka Phoenix, koja je osmislila jedinstvene vrećice za kekse, a koje svi sa malo rada i pažnje mogu napraviti.

Priredila: Phoenix

Zašto ne pokloniti nekome vrećicu domaćih keksića, djeci neke bombonice ili možda neko suho voće? Kad to upakujemo u vrećicu koju smo sami napravili, napišemo tekst sa našim željama ili nekim duhovitim komentarom, dobili smo neobičan dar.

Za izradu jedne vrećice potrebno nam je: šareni papir, karton, vrpce, makaze, skalpel, ljepilo, poneka naljepnica s motivom praznika za koji pravimo poklon.

Ukrasni papir, dimenzija 31,5x20 cm sa unutrašnje strane označimo na mjestima gdje ćemo presavijati. Na široj strani izrežemo krug ili kvadrat koji će nam poslužiti kao prozorčić. Na njega ćemo zalijepiti celofan i, prateći isprekidane linije kao na slici, ispresavijati ukrasni papir.

Kad smo vrećicu zalijepili sa strane i na dnu, pojačali dno kartonom, počinjemo sa dekorisanjem vrećice. Komad kartona dimenzije 10x10cm presavijemo na pola, ukrasimo odgovarajućom vrpcom. Napunimo vrećicu domaćim keksima, zalijepimo vrh vrećice i odozgo na vrećicu zalijepimo karton koji smo presavili. Dodamo još neku naljepnicu, poruku ili drugo.

Naša autorica, nova članica kreativnog foruma Boye napravila je karticu i napisala recept za kekse. Kako nam je napisala, namjerno je pocijepala papir da djeluje kao da je izvađen iz neke bilježnice. Time je željela pokazati jednoj osobi koliko joj je draga jer joj ustupa svoj recept.

I dar je gotov.

Evo još primjera ovih interesantnih vrećica.