lifestyle
4

Volontiraj na Vučko Trailu na Bjelašnici i Visočici

Klix.ba
Planinarsko društvo Željezničar objavilo je poziv za volontere koji će učestvovati u pripremi i organizaciji brdske utrke Vučko Trail 2018, koja se održava na planinama Bjelašnici i Visočici u subotu, 23.6.2018. godine.

Vučko Trail volonteri će asistirati timu PD Željezničar pri markiranju staza, pravljenju trail markacija, pripremi startnih paketa za takmičare, radu na okrjepnim stanicama i kontroli trkača, a sve u skladu sa vlastitim afinitetom i izborom.

Volonteri imaju osiguran prevoz do i od lokacije Vučko Traila, hranu, smještaj i prigodan poklon kao znak zahvalnosti za njihov angažman.

Rok za prijavu volontera je 15. 5. 2018. godine, a prvi sastanak volontera će biti održan 18. 5. 2018. godine, u prostorijama PD Željezničar u Sarajevu (Ključka 2), dok je sve detaljne informacije moguće dobiti putem Facebook stranica PD Željezničar i Vučko Trail ili web-stranica www.vuckotrail.ba i www.pdzeljeznicar.ba. Prijavu koja treba da sadrži ime i prezime, broj telefona i e-mail, moguće je izvršiti putem e-maila, na adresu [email protected].

Ovogodišnji Vučko Trail je četvrti po redu, a takmičari mogu da biraju između tri različite staze: 15, 39 i 60 kilometara. Svaka od staza vodi kroz neke od najljepših i najatraktivnijih predjela Bjelašnice i Visočice, a za najbolje takmičare su osigurane vrijedne novčane i robne nagrade.

Prijave za utrku su moguće do 9. 6. 2018. godine, putem ovog linka.

Do danas se na Vučko Trail prijavilo rekordnih 490 trkača iz 13 država, te organizatori najavljuju najmasovniju i najzanimljiviju utrku do sada.