Teški uslovi
405

Više od 140 trkača istrčalo Splitski polumaraton sa Udruženjem Marathon

Klix.ba
U nedjelju, 25. februara održan je 18. Splitski polumaraton na kojem je učestvovalo više od 140 trkača i trkačica koji su trčali pod zastavom Udruženja Marathon Sarajevo, što ih je učinilo i najbrojnijom grupom na ovoj utrci.

Splitski polumaraton obilježili su teški vremenski uslovi, uz ledenu buru, snijeg, vjetar te oko 170 metara uspona, međutim, ni to nije pokolebalo entuzijazam i energiju hrabrih trkača i trkačica koji su sa motom Udruženja Marathon Sarajevo - "You'll never run alone!" uspješno završili trku i ponosno odnijeli, za neke i svoje prve polumaratonske medalje, pokazavši sebi da su se trud i vrijedni treninzi tokom cijele zime isplatili.

Iako je temperatura bila tek jedan stepen iznad nule, uz snažni vjetar i osjećaj hadnoće, na splitskoj Rivi su i dalje bile prepoznatljive plave majice 11. Sarajevskog polumaratona te poznati prikaz sarajevskih mostova koji je više od 140 trkača i trkačica ponosno nosilo uz kape, rukavice, jakne i dukserice.

Jedna od sarajevskih priča koja je dirnula mnoge je i priča četveročlane porodice Jordamović koji su već drugu godinu za redom zajednički odnijeli četiri polumaratonske medalje u Sarajevo i na taj način pružili primjer svim BiH građanima o važnosti kreiranja zdravih navika u vlastitoj porodici i neraskidivosti veza stvorenih kroz ljubav prema sportu. Podsjećamo da su Sabina i Haris Jordamović, treneri Škole trčanja Klix, prvi bračni par u historiji Bosne i Hercegovine koji je zajedno istrčao maraton u 2015. godini.

"Splitski polumaraton za našu porodicu postao je već porodična tradicija te jedna vrsta porodičnog izleta i druženja zahvaljujući kojem stvaramo neke od najljepših porodičnih uspomena. Zajedničko trčanje polumaratona za nas predstavlja najbolji način da se povežemo i pružimo podršku jedni drugima, ali i da se dobro zabavimo. Za Harisa i mene, trčanje rame uz rame od starta do cilja trke je i svojevrsna vrsta team buildinga te neprocjenjivo zajedničko iskustvo jer upravo kroz zajedničke napore, druženje i razgovore tokom trke u stanju smo pružiti podršku jedno drugom te biti inspiracija svome partneru kako bi što bolje i uspješnije završio trku te postao najbolja verzija sebe", istakla je Sabina Jordamović, trenerica Škole trčanja Klix.

Direktor udruženja Marathon Erol Mujanović ističe kako je izuzetno zadovoljan i ponosan na polaznike Škole trčanja Klix, koji su i po najtežim vremenskim uslovima uspjeli istrčati svoje lične rekorde i dokazati sebi da uz zajednički trud i rad mogu sve.

Polumaraton u Splitu prva je ovogodišnja ekskurzija za trkače Škole trčanja Klix kojom je i zvanično otvorena sezona trčanja. U 2018. godini trkače očekuje još mnogo iznenađenja i zajedničkih putovanja, a prva sljedeća destinacija bit će 2. Mostarski polumaraton na kojem ih čeka mnogo lijepih zajedničkih trenutaka i zabave.

Za sve oni koji bi se željeli početi baviti rekreativnim trčanjem već ove godine, udruženje Marathon Sarajevo 31. marta u 11 sati u dvorani broj 4 organizuje info sesiju sarajevskog kina Cinema City. Na info sesiji, svi zainteresirani će moći saznati više o prednostima rekreativnog trčanja te o samom radu Škole trčanja Klix, koja će ove godine upisati 6. generaciju polaznika. Više informacija dostupno je na oficijelnoj Facebook stranici Udruženja Marathon Sarajevo.