lifestyle
0

Vibrirajući kondom izazvao otvorenu debatu u Indiji

Sarajevo-x.com
Vibrirajući kondom proizvođača Crezendo, na indijskom tržištu pojavio se prije tri mjeseca i radi na baterije. Do danas se u Indiji vodi otvorena polemika oko ovog proizvoda. Budući da su sexy igračke zabranjene u Indiji, vlasti nisu sigurne da li novi izum staviti u kategoriju kontracepcije.

Prema riječima proizvođača, svrha vibrirajućeg kondoma je pomaganje postizanja što većeg zadovoljstva u seksualnim aktivnostima.

Iako je proizvod namijenjen za povećanje nivoa sreće i zadovoljstva, hinduistički nacionalisti su žestoki protivnici seksualne edukacije i sexy igračaka. Smatraju da je u školama, umjesto seksa, bolje podučavati jogu. Po njihovom mišljenju, kondomi se koriste za zaštitu i razumno planiranje porodice, a vibrirajući kondom je zapravo samo izum za povećavanje seksualnog zadovoljstva.

Ravi Bhannani, vlasnik jedne prodavnice medicinskih proizvoda, kaže da ljudi žele isprobati nešto novo pa je potražnja za ovaj proizvod velika.

Promocija kontracepcijskih sredstava djelimično je pod kontrolom vladinih institucija s obzirom da je Indija jedna od država sa najvećom stopom zaraženosti HIV-om.