Studija
0

Za ljubav nije potreban brak

Sarajevo-x.com
Nezavisna agencija AOL Personals provela je online anketu u kojoj je učestvovalo 7.113 ispitanika. Rezultati su pokazali da većina ispitanih više ne vjeruje u brak i da vjenčani list nije ništa drugo osim "komada papira“.

Oko 44 % od svih ispitanih smatra da brak nije nikakav značajan korak u jednoj ljubavnoj vezi te da ne predstavlja nikakvu garanciju niti može učvrstiti odnos.

"Nakon ankete zaključujemo da većina ispitanih misli da brak ne znači nužno ljubav niti da će se stvari brakom u vezi promijeniti. Ljudi traže nekog posebnog u svome životu, ali isto tako ne žele da se njihovo 'druženje' pretvori u brak“, kazao je za Reuters direktor agencije AOL Personals Keith Brengle.

Većina odgovora podrazumijevala je i zajednički život prije brka kako bi partneri ustanovili da li mogu živjeti zajedno.

Rezultati ankete jednim dijelom uništavaju i romantičnu zamisao o ljubavi jer je većina ispitanika izjavila kako smatra da svako ima više srodnih duša na svijetu i da se jedna osoba ne može voljeti zauvijek.