Ljubav i veze
24

Umjesto braka desetogodišnji ugovor o vezi

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Danas u svijetu u prosjeku više od trećine brakova završava razvodom. Izgleda kako je ostajanje u braku do kraja života nerealno pa upravo zbog toga stručnjaci savjetuju parovima da se umjesto za brak odlučuju za desetogodišnji ugovor o vezi.

Parovi koji se odluče za desetogodišnji, umjesto na cjeloživotni bračni ugovor, bolje dogovaraju podjelu poslova, naročito finansija, te ponovo razmatraju svoju budućnost po isteku ugovora.

Ovakvi ugovori bi, prema mišljenju stručnjaka, spriječili nezgodne brakorazvodne parnice kojih najviše ima upravo nakon desete godišnjice braka, piše Independent.

Desetogodišnji ugovor o vezi bio bi najbolje rješenje za parove koji ignorišu statistiku i prepuštaju stvari slučaju. Mnogi parovi ustvari, kako kažu bračni savjetnici, ne vjeruju da u njihovom slučaju može doći do razvoda braka, niti uzmu vremena da razmisle i pokušaju riješiti problem kada već do njega dođe.

Većina parova ostaje u braku zbog djece, zbog drugih ljudi, ili jednostavno završe kao najveći neprijatelji tokom brakorazvodne parnice, s obzirom na to da ne uspiju ispuniti obećanje o zajedničkom životu "dok ih smrt ne rastavi".