Velika Britanija
0

U prodaji prva pilula protiv prerane ejakulacije

Sarajevo-x.com
Prva pilula koja sprječava preranu ejakulaciju sutra će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji, piše The Sun. Ako se lijek uzme jedan do tri sata prije seksa, produžit će odnos za tri puta.

Lijek radi na principu promjene nivoa hormona serotonina, koji pomaže muškarcima da lakše kontrolišu vrhunac. Muškarci koji budu željeli poboljšati svoje performanse u krevetu morat će za tri tablete izdvojiti skoro 90 eura.

Prerana ejakulacija pogađa oko 30 posto Britanaca, od kojih polovina vjeruje ne postoji način da im se pomogne, iako se od ranije na tržištu nalaze sprejevi i kreme koje odgađaju ejakulaciju.

Druge metode, poput upotrebe kondoma i savjetovanja, pokazale su ograničenu učinkovitost. Priligy pilule namjenje su muškarcima od 18 do 64 godine, prodavat će se isključivo preko interneta, a korisnici moraju imati recept.

"Priligy ima potencijal da pomogne seksualnom zdravlju muškaraca poput Viagre. Onima koji imaju probleme pomoći će da unaprijede svoje veze", rekla je Nitin Makadia iz farmaceutske kompanije koja propisuje recepte za ovaj lijek.