{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seks odraslima znači više nego roditeljstvo

F
23.11.2012. u 15:00
11
9
Seks odraslima znači više nego roditeljstvo
11
Seks odraslima znači više nego roditeljstvo
Seks odraslima znači više nego roditeljstvo, pokazala je jedna studija.
Odgovarajući na pitanje šta ih čini najsretnijim, grupa odraslih koji su učestvovali u studiji stavila je seks na vrh liste aktivnosti koje ih zadovoljavaju.

Konzumiranje alkohola našlo se na drugom mjestu, dobrovoljni rad, vjerska kontemplacija i briga o djeci našli su se među pet najviše rangiranih aktivnosti, navodi se na websiteu Daily News & Analysis.

Istraživanje su proveli naučnici s Univerziteta u Canterburyju na Novom Zelandu.

Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) u Atlanti smatra vođenje seksa važnim dijelom ukupnog seksualnog zdravlja pojedinca.

"Seksualno zdravlje je stanje fizičkog, emotivnog, mentalnog i društvenog blagostanja. To nije prosto odsustvo bolesti, disfunkcionalnosti ili nemoći", navodi CDC na svom websiteu.

Učesnici studije također su upitani o aktivnostima koje rangiraju najniže na svojoj skali sreće. Oporavak od bolesti našao se na prvom mjestu, a odmah za njim slijedi korištenje Facebooka. Kućanski radovi, kucanje tekstovnih poruka i putovanje po gradu također su visoko rangirani na listi nepopularnih aktivnosti, prenosi CBS News.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: