|

Seks odraslima znači više nego roditeljstvo

Seks odraslima znači više nego roditeljstvo
11
F
FENA
23.11.2012. u 15:00
9
komentara
11

dijeljenja
Seks odraslima znači više nego roditeljstvo
Seks odraslima znači više nego roditeljstvo, pokazala je jedna studija.
Odgovarajući na pitanje šta ih čini najsretnijim, grupa odraslih koji su učestvovali u studiji stavila je seks na vrh liste aktivnosti koje ih zadovoljavaju.

Konzumiranje alkohola našlo se na drugom mjestu, dobrovoljni rad, vjerska kontemplacija i briga o djeci našli su se među pet najviše rangiranih aktivnosti, navodi se na websiteu Daily News & Analysis.

Istraživanje su proveli naučnici s Univerziteta u Canterburyju na Novom Zelandu.

Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) u Atlanti smatra vođenje seksa važnim dijelom ukupnog seksualnog zdravlja pojedinca.

"Seksualno zdravlje je stanje fizičkog, emotivnog, mentalnog i društvenog blagostanja. To nije prosto odsustvo bolesti, disfunkcionalnosti ili nemoći", navodi CDC na svom websiteu.

Učesnici studije također su upitani o aktivnostima koje rangiraju najniže na svojoj skali sreće. Oporavak od bolesti našao se na prvom mjestu, a odmah za njim slijedi korištenje Facebooka. Kućanski radovi, kucanje tekstovnih poruka i putovanje po gradu također su visoko rangirani na listi nepopularnih aktivnosti, prenosi CBS News.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...