Ljubav i veze
20

Savjeti za parove: U 2017. se više ljubite, pričajte jedno s drugim, ali nađite vremena i za sebe

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nije bitno da li ste u dužoj ili kraćoj vezi jer uvijek ima prostora za unaprijeđenje veze, a stručnjaci smatraju da je Nova godina savršeno vrijeme za promjene na bolje.

Stručnjaci savjetuju da bez obzira na to da li ste u dužoj ili kraćoj vezi izlazite vani što je više moguće, jer provođenje zajedničkog vremena kući može postati predvidivo i dosadno. Također savjetuju da planove o izlascima pravite zajedno.

Sjećate se kad ste se prvi put poljubili i držali za ruke? Podsjetite jedno drugo na taj trenutak i ljubite se kao da ste na prvom sastanku. Ne dopustite da vam ljubljenje vremenom postane manje važno.

Osim toga, stručnjaci savjetuju da pričate više jer uvijek postoji nešto što možete otkriti i naučiti jedno o drugom.

Savjetuju i više intimnih trenutaka, jer je veoma važno da budete emotivno i fizički bliski.

Veoma je bitnu, kažu, da budete spontani i da vam veza ne zapadne u rutinu. Čak i ako ste u veoma sretnoj vezi malo spontanosti vam neće škoditi. Stručnjaci savjetuju da iznenada odete na vikend putovanje ili večeru.

Kažu i da parovi trebaju provoditi vrijeme odvojeni jedno od drugog, jer koliko je važno da provodite vrijeme zajedno kao par toliko je važno da nađete vremena samo za sebe ili da provedete dan sa prijateljima. Na taj način ćete, smatraju stručnjaci, dati jedno drugom mogućnost da se poželite i više cijeniti vrijeme koje provodite zajedno.