{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parovi u BiH i dalje vjeruju u prekid snošaja prije ejakulacije

S
3.7.2010. u 08:08
0
20
Parovi u BiH i dalje vjeruju u prekid snošaja prije ejakulacije
0
Parovi u BiH i dalje vjeruju u prekid snošaja prije ejakulacije
Korištenje prezervativa i prekid snošaja prije same ejakulacije najpopularnije su metode protiv neželjene trudnoće koje upražnjavaju parovi u našoj zemlji, pokazala je anketa koju je proveo naš portal.
Ukupno 2.895 čitalaca u periodu od 16. juna do 2. jula odgovorilo je na pitanje: Koja kontracepcijska sredstva koristite?, a najveći postotak glasova zabilježile su opcije "prezervativi" (41 posto) i "prekidamo snošaj prije ejakulacije" (40 posto).

Za ostala kontracepcijska sredstva vlada mnogo manje interesovanje, pa tako pilule pije tek deset posto ispitanica, a spiralu ugrađuje samo tri posto njih.

Opciju "pilule za dan poslije" izabralo je tek dva posto anketiranih, a spermicidne kreme jedan posto. Dijafragma je najmanje popularna. Nju koristi samo 13 ispitanica, dok je ostatak učesnika u anketi izabrao odgovor "nešto drugo".

Prezervativ je zasad jedino kontracepcijsko sredstvo za muškarce i najdjelotvorniji je način sprječavanja bolesti koje se prenose spolnim putem. Najbolji su oni od lateksa, a da bi sigurnost bila veća kombinuju se sa spermicidnom kremom. Na našem tržištu mnogo je različitih vrsta kondoma, od onih sa voćnim mirisom, do izrazito tankih i onih sa neravninama za veći užitak.

Ipak, mnogi parovi tvrde da im kondomi narušavaju spontanost vođenja ljubavi, ali i da nisu udobni. Zbog toga i pored brojnih načina da se zaštite od neželjene trudnoće mnogi pribjegavaju riziku koji nosi metoda prekida snošaja prije ejakulacije. To je pokazala i naša anketa.

Metoda prekida snošaja je jedna od najstarijih i najnepouzdanijih metoda kontracepcije. Godišnje od 1.000 žena koje to upražnjavaju njih 100 ostanu u drugom stanju. Zahtijeva veliku samokontrolu muškarca, ali često i zakaže jer i prije same ejakulacije u maternicu može dospjeti nekoliko kapi sjemene tekućine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: